TÜZELŐÁLLÁS

Mélyütés Gyárfásnak: hadba szállt ellene az első rangos sportvezető is

Már nem csak az úszósztárok támadják a szövetség vezérét. Politikai szinten is jegyzett szakember állt ki Hosszú Katinkáék mellett.
  • Szerző: vav

Jelentős erősítést kaptak a honi úszószövetség diktatórikus módszerei ellen "lázadó" magyar úszósztárok. Nem is akárhonnan: immár nem a sportolók és közvetlen környezetük tájáról, hanem politikai szinten is jegyzett vezetőtől. Igaz, az újonnan hadba szállt Czene Attila számára sem ismeretlen a közeg. Atlantában olimpiai bajnok úszóként is lehetnek tapasztalatai a Gyárfás Tamás vezette szövetség működéséről.

Korábbi sportért felelős államtitkárként a 42 éves sportvezető is tehetett volna a most felemlegetett visszásságok ellen. Mindenesetre most, immár a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökeként Czene is határozottan Gyárfással szemben foglalt állást.

A Lokálnak elmondta: régebben neki is volt vitája Gyárfással, aki szerinte egészségtelenül "az elmúlt majd két és fél évtizedben gyökeret vert az elnöki székben".

"A szövetség úgy tesz, mintha kegyet gyakorolna a felkészüléshez szükséges pénzek osztogatása során. Az állami támogatások révén jórészt közpénzekről van szó, melyek felhasználásáról egyrészt egy szakmai grémiumnak kellene határoznia, de jelenleg másféle szempontok érvényesülnek. Másrészt viszont ne a sportoló döntse el, ki és mikor mondjon le, az a közgyűlés feladata, ott kell eldönteni, jól vagy rosszul látta-e el feladatait az elnök"

- fogalmazott Czene Attila.

Diktatúra van a szövetségben, és ez már a mi időnkben is így volt. Sokan egzisztenciájukat féltve nem mernek vagy nem akarnak megszólalni az alig leplezett fenyegetések miatt.

"A jelenlegi helyzet senkinek sem jó, és ezen így vagy úgy, de változtatni kell."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?