TÜZELŐÁLLÁS

Megvan a friss lista, ők az NB I legértékesebb focistái

Loic Nego értéke fél év alatt megduplázódott. A Mol Vidi FC francia labdarúgója ezzel az NB I legértékesebb játékosa lett, két másik légióssal holtversenyben.
  • Szerző: ST

Loic Nego már 2 millió eurót (640 millió forint) ér a mértékadó Transfermarkt szerint. A védelem és a középpálya jobb szélén is bevethető 27 éves labdarúgó a fehérváriak minden tétmérkőzésén pályára lépett az idei szezonban. A 35 találkozón kiemelkedő teljesítményt nyújtva, hét gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott – többek között az angol Chelsea-nek is betalált az Európa-liga csoportkörében. Nem véletlen, hogy ekkorát nőtt az ára.

Hárman a lista élén

Nego egyébként az ukrán Ivan Petrjak (Ferencváros) és fehérvári csapattársa, a bosnyák, Armin Hodzic társaságában vezeti az NB I legértékesebb játékosainak listáját. Ezt a triót a Fradi olasz támadója, Davide Lanzafame és a Vidi bolgárja, Georgi Milanov követi, 1,5-1,5 millió eurós (480 millió forint) értékkel. A magyar játékosok közül Varga Roland és Vinícius a legértékesebb, 900-900 ezer euróval (288 millió forint).

Az NB I legértékesebb játékosainak listája:

1. Loic Nego, Armin Hodzic (mindketten Vidi), Ivan Petrjak (Ferencváros): 2 millió euró, 640 millió forint

4. Davide Lanzafame (Ferencváros), Georgi Milanov (Vidi): 1,5 millió euró, 480 millió forint

6. Fernando Gorrarán, Miha Blazic (mindketten Ferencváros), Stefan Scsepovics (Vidi): 1,2 millió euró, 384 millió forint

9. Ihor Haratyin (Ferencváros): 1 millió euró, 320 millió forint)

És ezeket olvastad már?