TÜZELŐÁLLÁS

Megszólalt a legenda, Storck ezért maradhatott az égés után

Détári Lajos szerint Andorrát egy NB II-es csapatnak is simán kellett volna vernie. Ettől függetlenül nem született rossz döntés.
  • Szerző: szz

A tavalyi foci-Eb magyar sikerét nem szabad elvitatni Bernd Storcktól. Legalábbis ezt állítja Détári Lajos korábbi világválogatott magyar labdarúgó, aki szerint jó döntést hozott az MLSZ akkor, amikor az andorrai 1-0-s vereség után nem rúgta ki a szövetségi kapitányt.

Détári ugyanakkor hozzátette, tisztes hozzáállással könnyen lehetett volna nyerni.

"Ne vegyük el Storcktól a tavalyi Eb-szereplést. Azt a csodát, amit akkor átéltek a szurkolók, nem lehet semmissé tenni. Storck felelőssége egyértelmű a mostani vereségben, de nem szabad csak az ő nyakába varrni. Ha egy másodosztályú csapat kimegy szövetségi kapitány nélkül, ezt az Andorrát annak is meg kellett volna vernie! A futball bizonyította, hogy mindig a legerősebb összeállításban kell pályára lépni, és hogy válogatottságot soha nem lehet odaajándékozni senkinek!"

- mondta Détári a TrendFM 94.2 rádiónak.

Mint ismert, a magyar fociválogatott 1-0-ra kikapott Andorrában, ezután a szövetség elnöksége rendkívüli ülésen hallgatta meg Storck beszámolóját. A német szakember kapott egy második esélyt, a kapitányi és a sportigazgatói állását is megtarthatta.

És ezeket olvastad már?