TÜZELŐÁLLÁS

Megjött a figyelmeztetés: Hosszú Katinka rengeteg pénztől eshet el

A magyar úszóbajnok szerint az új liga miatt az olimpia idővel háttérbe szorulhat. Ez a helyzet az állami támogatást is érintené.
  • Szerző: RIPOST

Múlt héten jelentették be, hogy Hosszú Katinka lesz az idén induló Nemzetközi Úszó Liga (ISL) egyik nagykövete. Az Iron Lady szerint az új sorozat idővel háttérbe szoríthatja akár az olimpiát is. Sós Csaba szövetségi kapitány viszont arra figyelmeztetett, hogy az ötkarikás játékok figyelmen kívül hagyása esetén nem jár állami támogatás az adott úszónak.

„Lehet, hogy eljutunk egy olyan szintre, mint az NBA vagy az ATP, és azt mondjuk, hogy nem feltétlenül az olimpia a legfontosabb, mert az úszónak fontosabb, hogy a ligában szerepeljen, mert ott olyan érték van és olyan értéket kap vissza, hogy neki már az lesz a legfontosabb, hogy mindig ott versenyezzen”mondta Katinka az M4 Sportnak.

„Nem szeretnénk, ha eljutnánk odáig, mint amikor a rúdugró Szergej Bubka azt mondta, hogy az olimpia nem fér bele a programjába. Minden országban az olimpia a fő cél, ehhez igazítanak mindent. Miután Katinka már mindent elért ebben a sportágban, nála más is lehet a fókuszban, de hogy az olimpia ne, az elképzelhető egyszer, akkor viszont az állami támogatás, a Magyar Úszó Szövetség támogatása meg fog szűnni, hiszen minden az olimpiai felkészülést célozza” – érkezett Sós Csaba reakciója a felvetésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?