TÜZELŐÁLLÁS

Megfúrnák a focisták a hőség miatt az NB I-es meccset

Még csak a második forduló jön, de máris itt az első botrány a bajnokságban! A milliárdokért cserébe a tévé diktál, mint anno az RTL-es délelőtti meccseknél.
  • Szerző: VaV

A Magyar Labdarúgó Szövetség a meccseket közvetítő M4 tévécsatorna kérésére az eredeti, szombat kora esti időpont helyett 15.30-ra hozta előre a Honvéd és az MTK rangadóját.

A sporttévé a Forma–1-es Magyar Nagydíj edzéséről, illetve a labdarúgó vb-selejtezők sorsolásáról is élőben közvetít, ezek elől kell kitérnie a mérkőzésnek.

Korai a 17 órai kezdés is

Elsőként a kispestiek kapusa, Kemenes Szabolcs tette szóvá a Facebook-oldalán, hogy a kánikulában hiba a csapatokat pályára, a szurkolókat lelátóra kényszeríteni. Hasonló okból méltatlankodott Kondás Elemér is, a DVSC edzőjét az Európa Liga-meccsük 17 órai időpontja akasztotta ki.

Kemenesék szerdán már a bajnoki meccs időpontjában edzettek, ez ihlette meg a szókimondó kapust. Arra kérte a "nyilván dilettáns MLSZ-döntnököt", hogy a közel 40 fokos hőségben menjen ki a meccsre, és "élvezze a tűző napon, a Kanyarban az Ultrák vendégszeretetét.”

...vagy csak üljön a kapum mellé egy kis széken 90 percig! Utána több ilyen „okos” döntést nem fog hozni, az biztos!!

Hogy a szókimondó kapus a nyílt kritikáért kap-e MLSZ-fegyelmit a nyakába, még nem tudni. Klubja mindenesetre közleményben pontosított, hangsúlyozva, hogy Kemenes hibázott, mert nem a szövetség, hanem az MTVA dönt az időpontokról.

Beszállt a szakszervezet is

Egy biztos: a Honvéd és az MTK focistáinak kérésére a Hivatásos Labdarúgók Szervezete levélben kérte a változtatást dr. Barczi Róbert versenyigazgatótól. Az indoklás szerint az egészségre is ártalmas lehet ilyen időjárási körülmények között játszani.

A közösségi oldalon a hozzászólók nagy többsége egyetért Kemenessel. Fölemlegették a szurkolók között máig átkozott, vasárnap délelőttönként kezdődő bajnokikat is, amelyeket 2004 és 2006 között az RTL Klub sugárzott.

Vagy a másik végletet: a főműsoridőben mozdíthatatlan Barátok közt-epizód után, csütörtök éjjel 10-kor kezdett Fradi-Debrecen bajnoki döntőt, illetve a másfél órás csúszással leadott válogatott vb-selejtezőt.

Mások fölvetették: ha a Forma-1-es pilóták, a pékek vagy éppen az aszfaltozók zokszó nélkül bírják a strapát a dögmelegben, akkor a profi labdarúgók is embereljék meg magukat. Igaz, de az is érthetetlen, hogy a tévé miért rontja a saját áruja minőségét, ahelyett, hogy rugalmasan egy másik nap esti időpontjára kérte volna a módosítást.

Akármilyen elszántak is lesznek a focisták, nem 40 fokban fogják szétfutni a pályát. A HLSZ is felhívja a figyelmet arra, hogy a magas hőmérséklet befolyásolhatja (ronthatja) a mérkőzés színvonalát.

És ezeket olvastad már?