TÜZELŐÁLLÁS

Meddig tűri ezt Nikolics? Storck átnéz rajta!

Lengyelországi góljai ellenére Nikolics Nemanja leginkább a kispadon üldögél a magyar válogatottban. Mintha Bernd Storck nem szívlelné a csatárt...
  • Szerző: mv

Nemanja Nikolics nem tud olyan teljesítményt nyújtani klubjában, hogy Bernd Storck folyamatosan a kezdőcsapatban számoljon vele a magyar válogatottnál.

A Legia csatárát annak ellenére sem favorizálja Storck, hogy az elmúlt szezonban élete legjobbját nyújtotta: bajnoki címet szerzett, Lengyel Kupát nyert és ő lett mindkét sorozat gólkirálya.

Nagy László, az Újpest korábbi válogatott támadója szerint egyértelmű helyzet, Storck nem szereti Nikolicsot - mondta a Jochapress-nek.

"Nikolics Nemanja játéka erőteljes, de hiába nagy küzdő a játékos,

Storck kapitány nem kedveli őt, ez egyre világosabb. Pedig a magyarnál erősebb lengyel bajnokság gólkirályát jegelni vagy lecserélni luxus szerintem.

Utóbbi megjegyzésével Nagy a lettek elleni hétfői meccsre utalt, amelyen Nikolics hiába adott gólpasszt, Storck a szünetben lecserélte. De legalább ezúttal kezdőként játszatta...

Tudniillik Storck az eddigi 16 meccsén csupán háromszor szerepeltette kezdőként Nikolicsot, és rendre lecserélte. Hét alkalommal a kispadról küldte be, míg hatszor egyáltalán nem adott neki lehetőséget, a tartalékok között hagyta. A Legia gólvágója 1440 percből 351-et töltött a pályán a német szakembernél...

A 28 éves játékos nem szerzett gólt a Storck-érában, viszont a lettek elleni gólpassza előtt két rendkívül fontos találatban játszott kulcsszerepet. A Feröer-szigetek elleni budapesti Eb-selejtezőn ő adta a gólpasszt Böde Dánielnek a győztes gól előtt, míg az Eb-n, Izland ellen, ő lőtte középre azt a labdát, amiből az egyenlítés született.

Vajon Nikolics meddig tűri azt, hogy amíg a lengyel bajnokcsapatban alapemberként számolnak vele, addig Storck epizódszerepre kárhoztatja?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?