TÜZELŐÁLLÁS

Marco Rossi is felfigyelt rájuk: ők lehetnek a jövő sztárjai

Teljes mértékben felülmúlta a várakozást az U17-es magyar labdarúgó-válogatott az írországi Európa-bajnokságon. Már a felnőtt együttes szövetségi kapitánya, Marco Rossi is üzent a csapatnak.
  • Szerző: Ripost

Két éve ugyanúgy a negyeddöntőig jutott az U17-es magyar válogatott az Eb-n, mint a mostani alakulat. Akkor Szoboszlai Dominik volt a csapat hőse, aki azóta bekerült a Salzburg felnőtt csapatába, és Marco Rossi is szerepet adott neki a nagy válogatottban.

Nagy kérdés, hogy a jelenlegi U17-es együttesből ki jut el a legmagasabb szintre, mindenesetre Rossi kapitány azt írta, reméli, az igen közeli jövőben számíthat rájuk. De vajon hány játékosnak van valós esélye erre?

A két évvel ezelőtti U17-es válogatottat Szélesi Zoltán vezette, és a %%-nak elmondta, ebben a csapatban is óriási a potenciál.

"Valóban vonhatunk párhuzamot a két csapat között, de ennél a válogatottnál inkább a csapategység az erősebb, mint sem Szoboszlai Dominikok szaladgálnának a pályán - magyarázta Szélesi, hiszen Szoboszlaiért immár sztárcsapatok állnak sorba, és 19 éves kora ellenére máris 20-30 millió euró a vételára. - Hosszú az út, ameddig eljutnak a felnőtt válogatottig, Szoboszlainak is két évbe tel."

Szélesi jelenleg a Puskás Akadémia U17-es csapatát irányítja, és úgy véli, a srácoknak meg kell vívniuk a saját harcaikat.

"Ha ki kéne emelnem játékosokat, akkor Hegyi Krisztiánt mondanám először. Jó alkatú kapus, bravúrokra képes, jól meccsel, lábbal is kiváló, a West Ham szerződtette. Zuigeber Ákos gólerős, feljebb játszik a korosztályánál, nagyon jó bal lába van, ami hiánycikk. Németh András máris Belgiumban szerepel, a Genknél jó kezekben van. Meg kell vívniuk a saját harcukat."

Az U17-es válogatottnak Posztobányi Patrik a csapatkapitánya, aki Szélesi csapatában szerepel.

"Posztobányit több európai sztárcsapat figyeli. Jéghideg profi, tanul, intelligens, oda figyel az étkezésre, a megjelenésre, mindent alárendel a futballnak. Tudja, mi a célja, mi szeretne lenni, erős karakter. Ezen tulajdonságai miatt ő a csapatkapitány, ezért hallgatnak rá a srácok."

A vb-szereplés a tét

Habár az U17-es magyar válogatott 11-esekkel elbukta a spanyolok elleni negyeddöntőt, a három győztes csoportmérkőzésével benne van a két legjobb kiesőben. Ez azt jelenti, hogy Preisinger Sándor együttese az ötödik helyért Belgiummal meccsel, a párharc győztese pedig kijut az őszi, brazíliai világbajnokságra.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?