TÜZELŐÁLLÁS

„Maradonát megölték” – több százan tüntetnek a legenda halála miatt

Továbbra sem csitulnak a kedélyek az argentin focilegenda halála kapcsán. Diego Maradonát megölték, állítják a tüntetők, akik az utcára vonultak.
  • Szerző: Ripost

Több száz argentin futballszurkoló vonult az utcára szerdán Buenos Aires-ben, és igazságot követeltek a novemberben elhunyt argentin legenda, Diego Maradona ügyében – írja a Daily Mail. A jelentések szerint a tömeg azt kiabálta, Maradonát megölték, nem meghalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tüntetést a közösségi oldalakon szervezték, Maradona gyermekei közül Dalma, Gianinna és Diego Fernando, valamint korábbi felesége, Claudia Villafane is részt vett az eseményen.

„Maradonát hagyták meghalni. Ez nem igazságos egy olyan ember kapcsán, aki annyi mindent adott nekünk argentinoknak” – mondta egy 44 éves taxisofőr, Abel Chorolque az AFP-nek.

A tüntetők halálosan megfenyegették Maradona ügyvédjét, Matias Morlát, aki annak idején kijelölte az egykori klasszis orvosi csoportját.

Az 1986-ban világbajnoki címet nyert futballista november 25-én, két héttel azután halt meg, hogy agyvérzését követően kiengedték a kórházból. Halálát légzésleállás okozta, de a gyanú szerint az orvosai nem megfelelően látták őt el, ezért hónapok óta nyomoznak az argentin ügyészek. Az ápolók természetesen tagadták, hogy bármiben hibáztak volna, mellettük Leopoldo Luque orvos és Agustina Cosachov pszichiáter felelősségét vizsgálják a hatóságok. Luque állítja, mindent megtettek Maradonáért.

Maradonát megölték – kiabálta a tömeg, amelyben Claudia Villafane is ott volt

Maradonát megölték – kiabálta a tömeg, amelyben Claudia Villafane is ott volt (Fotó: AFP)

Maradona lánya, Dalma teljesen kiakadt, amikor nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Luque és Cosachov hallható. Az orvos és a pszichiáter minősíthetetlen hangnemben beszélnek Maradona haláláról.

„Arra kérem Istent, tegyen igazságot, és bűnhődjön, akinek bűnhődnie kell” – írta Dalma.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?