TÜZELŐÁLLÁS

Már nem balhézik, megváltozott a magyarok kedvenc sztáredzője

Ismét nálunk dolgozik a magyar jégkorong egyik legsikeresebb trénere.
  • Szerző: mv

Pat Cortina irányításával a magyar férfi jégkorong-válogatott 2008-ban megnyerte a szapporói divízió 1-es vb-t és feljutott az A-csoportba. Akkoriban csodaként éltük meg az eredményt, és a kanadai-olasz szakember most a női csapattal érné el ugyanezt.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett tréner március óta irányítja a női válogatottat, amely tegnap kezdte meg a szereplését a budapesti vb-n. Cortina a %%-nak elárulta, mennyiben más a munka a női csapatnál.

"Egyrészt a jégkorong az jégkorong, ugyanazt kell csinálni, de azért természetesen vannak különbségek. Például

egyik nap levágattam a hajam, új frizurával mentem be az öltözőbe, és a lányok ezt azonnal szóvá tették.

Egy férfi csapatnál nem foglalkoztak volna vele, a lányok azonban rögtön véleményezték. Ez azért nagy segítség, mert az edzésen és a meccsen is így történik: a lányoknál nem kell találgatnom, mi a jó, illetve mi a rossz, hanem azonnal elmondják. Az is lenyűgöző, ahogy egyik pillanatról a másikra fókuszálni tudnak. Az előző pillanatban még úgy tűnik, másra figyelnek, aztán jégre lépnek, és kizárólag a jégkorongra koncentrálnak."

Cortina annak idején keményen bánt a férfi válogatott tagjaival. Időnként zengett tőle az öltöző, az edzéseken pedig törte az ütőket dühében. A lányok mellett megszelídült.

"Annak idején valóban keményen bántam a fiúkkal, biztos tudnának mesélni. Szigorú voltam és következetes, de akkoriban erre volt szükség. Azóta viszont változott a világ, és ehhez alkalmazkodnom kell, ráadásul a lányok is ebbe az irányba terelnek."

Pat Cortina azt is elárulta, örömmel tért vissza Magyarországra, megtiszteltetésnek érzi, hogy ismét rá gondoltak a jégkorong szövetségben.

"Örülök, hogy újra Magyarországon dolgozhatok, mindig megtisztelő és büszkeséggel tölt el, ha visszatérhetek. Csodálatos éveket töltöttem el itt, ezt soha nem fogom elfelejteni."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?