TÜZELŐÁLLÁS

Megszólalt a drámai magyar futóverseny résztvevője: üvöltve fenyegetőzött egy autós

Az elütött sokszoros bajnok Lubics Szilvia szerencsére megúszta súlyosabb sérülés nélkül, de sokkal rosszabb vége is lehetett volna.
  • Szerző: Ripost

Nagy vihart kavart Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista szombati Facebook-bejegyzése. A civilben fogorvosként dolgozó sportoló a fejsérülését ábrázoló ijesztő fotóval jelezte: versenyzés közben elütötte egy autó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sokszoros magyar bajnoknő szerencsére megúszta több zúzódással és a képen látható „kisebb” fejsérüléssel, de hangsúlyozta: három gyermekére is gondolva „folyamatosan az zakatol a fejében”, hogy sokkal rosszabbul is járhatott volna. Arra is utalt, hogy a vétkes sofőr totálisan alkalmatlan volt az autóvezetésre.

A résztvevők bejegyzéseiből is kiderül, amit megerősít a Baranyai Máté versenyigazgató által megjelentetett közlemény: a történtek nem az amúgy kifogástalan szervezésen múltak. A bejelentett, többek között útvonalengedéllyel is rendelkező futóversenyen ugyanis voltak kerékpáros kísérők; mentők és egészségügyi biztosítás; rendőri felvezetés és polgárőr záróautó; polgárőrök által lezárt kereszteződések.

A futók „a szokásosnál jóval nagyobb gépjárműforgalom” mellett szabályosan, a menetirány szerinti jobb oldalon, egymás mögött haladtak. A fokozott figyelemre kért autósok és motorosok közül mégis többen veszélyeztették őket – derült ki a Bors által megszólaltatott egyik résztvevő nyilatkozatából.

„Nem láttam pontosan, mi történt, azt sem, hogy Szilvivel, de az úton lévő mentőből, rendőrökből nyilvánvaló volt, hogy valami baj történt. Annyit utólag megtudtam, hogy egy öreg néni vezetett. A szervezés tökéletes volt, de a közlekedők közül több motoros durván nyomta. Volt egy másik autós is, aki a futók közé hajtott, rá is kiabált egy biciklis kísérő: 'Normális vagy?!', mire a sofőr visszaüvöltött neki, hogy megöli”

– mondta a lapnak a neve elhallgatását kérő résztvevő.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?