TÜZELŐÁLLÁS

Ez nagyot szólhat, Lionel Messi végzetes döntést mérlegel

Első trófeáját nyerte az argentin felnőtt válogatottal Lionel Messi, aki a Copa America-diadal után hátat fordíthat a nemzeti csapatnak.
  • Szerző: Ripost

Argentína 1-0-ra legyőzte a házigazda Brazíliát a labdarúgó Copa America döntőjében. Szinte hihetetlen, de az argentinok 1993 után ünnepelhettek először a kontinenstornán, és legnagyobb sztárjuk, Lionel Messi az első trófeáját nyerte a felnőtt válogatottal. Sajtóhírek szerint visszavonulhat a nemzeti csapattól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi első tornagyőzelmét aratta a felnőtt argentin válogatottal

Lionel Messi első tornagyőzelmét aratta a felnőtt argentin válogatottal
Fotó: AFP

A hatszoros aranylabdás klasszis 151. alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, ezzel csúcstartónak számít Argentínában. Klubcsapatával, az FC Barcelonával már minden lehetséges trófeát megnyert legalább egyszer, nemzeti színekben viszont eddig a 2005-ös U20-as világbajnoki cím, a 2008-as olimpiai aranyérem, és a 2014-es vb-ezüst volt a legjobb eredménye. Amikor 2016-ban Chilével szemben tizenegyesekkel elveszítették a Copa America döntőjét, lemondta a válogatottságot, ám hamarosan visszatért. Rendre azzal vádolták, hogy amíg a Barcáért nagy szívvel küzd, addig az argentin csapatban csak fél gőzzel játszik.

„Számos kritika érte, de végül nem dobta be a törölközőt, és sikerrel járt – mondta Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány. – Minden idők legjobb futballistájáról beszélünk, és mindenki tudta, mennyire fontos számára, hogy bajnok legyen a válogatottal.”

A 34 éves Messi nem nyilatkozott a jövőjéről, de nemzetközi sajtóhírek szerint benne van a pakliban, hogy végleg kiszáll a válogatottból. Most győztesként teheti meg, vagyis a csúcson vonulhatna vissza. Ha marad, akkor jövőre az ötödik világbajnokságának futhat neki.

Még nincs szerződése

Lionel Messi továbbra is szabadon igazolható, nincs klubja, amióta lejárt a szerződése a Barcelonánál. A Sport című katalán lap bizakodó, úgy tudja, a Barca és Messi előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerződéshosszabbításról, és már csak néhány apró részletet kell tisztázni.

Százezreket veszít

Naponta 100 ezer eurónak megfelelő összeget veszít Lionel Messi azzal, hogy továbbra sincs élő szerződése – állítja a francia L'Equipe. A lap úgy tudja, az argentin sztár ennek ellenére sem sietteti a megállapodást, ráadásul a Barcelona mellett a Paris Saint-Germain is ajánlatot tett neki.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?