TÜZELŐÁLLÁS

Külföldön került rács mögé a fiatal magyar focista

A 23 éves kapust Angliában fogták el, de Hollandiában vették őrizetbe. Állítólag az irataival voltak gondok.
  • Szerző: RIPOST

Letartóztatták az NB III-as Taksony SE labdarúgócsapatának kapusát, I. Alexet, aki februárban még a Vidi elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben védett. A Foci a köbön című blog arról számolt be, hogy a fiatal játékost embercsempészet gyanúja miatt vették őrizetbe.

A portál szerint Angliában fogták el, de Hollandiában került rács mögé I. Alex, s a hírek szerint 60 napig előzetes letartóztatásban lesz. Ezzel szemben a Blikk úgy értesült, hogy a sportolót nem gyanúsítják embercsempészettel, az irataival voltak gondok, emiatt fogták el a rendőrök, s egy, legfeljebb két hónapon belül kiengedik őt.

„Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett hozzánk a hír. Alex legutóbb két hete, a Szekszárd elleni mérkőzésünk előtt edzett a csapattal. Ahogy a meccsek jegyzőkönyvei is mutatják, azóta nem lépett pályáramesélte a Blikknek Szabados Tamás, a Taksony SE vezetőedzője. – Egyáltalán nem volt előjele a történetnek, nem is tudok semmilyen konkrétumot a körülményekről. Az eset természetesen megzavarta a játékosokat, hiába tesznek meg mindent a sikerért, s küzdenek teljes erőbedobással, nem képesek százszázalékosan a feladatukra koncentrálni.”

A taksonyi klub egyelőre kitart a focistája mellett, bízik az ártatlanságában. I. Alex korábban négyszer lépett pályára a különböző korosztályos nemzeti együttesekben. Az U17-es válogatottban kétszer kapott lehetőséget, az U18-as, illetve az U19-es gárdában egyszer-egyszer húzhatta magára a címeres mezt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?