TÜZELŐÁLLÁS

Kiütéssel verte a bokszkirály C. Ronaldót és Messit is

Floyd Mayweather állva hagyta a focivilágot. Az amerikai bunyós mögött még a legyőzöttje is magasan veri a leggazdagabb labdarúgókat a Forbes magazin kereseti toplistáján.
  • Szerző: HG

Öt éve még szenzációszámba ment, hogy Tiger Woods átlépte a bűvös évi 100 millió dolláros határt a sportolók kereseti listáján. Floyd „Money” Mayweather ennek a tripláját ütögette össze magának az utóbbi 12 hónap alatt. Ez magyarra "fordítva" 84 milliárd forintot jelent, csak az elmúlt évben.

 

Help me out with a caption

A photo posted by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Mayweather pénzdíjai és a reklámszerződései beleszámítanak ebbe az összegbe, de a milliókat a konyhájára hozó sportfogadásai nem.

Az amerikai Forbes magazin 100-as listáján a világ legjobban kereső sportolói szerepelnek. A leggazdagabb labdarúgóknak számító Cristiano Ronaldót és Lionel Messit még a bokszkirály legyőzöttje, Manny Pacquiao is messze megelőzi.

Sőt, a filippínó bunyós 160 millió dollárral (45 milliárd forint) egymaga többet tehetett zsebre a vereségéért, mint amennyivel a két focicsillag összesen gazdagodott. Nem csoda: Mayweather és Pacquiao májusi meccse 600 millió dollárral minden idők legnagyobb bevételét hozó sporteseménye volt (leszámítva a többnapos rendezvényeket).

A top100-ba 15 labdarúgó fért be. A legtöbbet kereső teniszező, Roger Federer mögé szorult az amerikai ligák krőzusa, az NBA-kosaras LeBron James.

A legjobban kereső sportolók top10-es listája:

1. Floyd Mayweather (amerikai, ökölvívás)           300 millió dollár

2. Manny Pacquiao (Fülöp-szigeteki, ökölvívás)    160

3. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 79,6

4. Lionel Messi (argentin, labdarúgás)          73,8

5. Roger Federer (svájci, tenisz)        67

6. LeBron James (amerikai, kosárlabda)        64,8

7. Kevin Durant (amerikai, kosárlabda)        54,1

8. Phil Mickelson (amerikai, golf)      50,8

9. Tiger Woods (amerikai, golf)         50,6

10. Kobe Bryant (amerikai, kosárlabda)        49,5

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?