TÜZELŐÁLLÁS

Kitálalt a drogdíler: megölték a legendás sportolót

Tizenhat évvel Marco Pantani halála után derül ki az igazság? Lehet, hogy mégsem lett öngyilkos a bringás világsztár.
  • Szerző: vav

„Gyilkosság volt”

- jelentette ki Marco Pantani 2004-es haláláról egy korábbi kábítószer-kereskedő.

Máig tisztázatlanok a halála körülményei
Fotó: AFP

Fabio Miradossa egy maffiaügyben tett vallomást, a hajdani kerékpárversenyzővel kapcsolatos állításait a La Repubblica című lap idézte:

 

„Volt nála húszezer euró, amit nekem kellett volna adnia. De amikor megtalálták a holttestét, a pénz már nem volt ott. Mindig mondtam a nyomozóknak: kövessék a pénz útját. De nem hittek nekem. Pantaninak voltak más szállítói is, akiket nem ismertem.”

A Giro d'Italián és a Tour de France-on is győztes Pantani 34 évesen hunyt el. Bálint-napon (február 14-én) Riminiben, egy hotelszobában találtak a holttestére. A hivatalos verzió szerint tudatosan vagy véletlenül túladagolta magának a kokaint – csakhogy a díler szerint messziről bűzlik az ügy.

„Marco nem szippantott kokaint. Ő füvet szívott. Aki ezt tette vele, nem tudott minderről”

- mondta most Miradossa.

Pantani – aki hétfőn lenne 50 éves – azóta is vitatott ügyében tíz évvel a halála után egyszer már újrakezdték a nyomozást.

Az elálló fülei miatt Kis Elefánt, fejkendője és fülbevalója miatt pedig Kalóz becenéven is emlegetett világsztár élete a kilencvenes évek végén egy doppingügye után futott zátonyra, depresszióval is küzdött.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?