TÜZELŐÁLLÁS

Kirúgják, vagy nem? Ma döntenek Kiss Lászlóról

Az úszóelnök Gyárfás Tamásnak határozott véleménye van Kiss Lászlóról. Nem vár tovább, szerdán délelőtt dönteni akar róla.
  • Szerző: szz

Azonnali döntés születik Kiss Lászlóról a Magyar Úszószövetségben. A válogatott szövetségi kapitányáról kedden írták meg, hogy 1961-ben három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték csoportos nemi erőszak miatt.

Igazi mélyütés ez számára, még akkor is, ha uszodai berkekben a történetet sokan ismerték, tisztában voltak a mesteredző múltjával. Közéjük tartozott Gyárfás Tamás úszóelnök is.

Ha a történetet ismerve évtizedekig megbíztam a világ egyik legjobb edzőjében, akkor most, a Privát Kopót olvasva kellene eltávolodnom tőle?

- tette fel a kérdést a sportvezető a TV2 Mokka című műsorában.

Gyárfás persze nem akar egyedül dönteni, éppen ezért szerda reggel kilencre elnökségi ülést hívott össze, a tagokkal, aztán majd az edzőkkel egyeztetve dönt Kissről. Négy héttel az Európa-bajnokság és négy hónappal az olimpia előtt gyanítható, hogy maradhat a 75 esztendős szakember.

A korabeli ítélet szerint Kiss és két társa egy budapesti lakásban erőszakolta meg az akkor 21 éves Zsuzsannát. Mindhárom elkövető börtönbüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?