TÜZELŐÁLLÁS

Király Gáborék még pályára léphetnek válogatott mezben?

A Magyar Labdarúgó-szövetség már keresi a lehetőséget, hogy elbúcsúztassa a kapust és Juhász Rolandot, időpont és ellenfél még nincsen.
  • Szerző: HBK

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság után előbb Juhász Roland, majd Király Gábor is lemondta a válogatottságot. Bernd Storck szövetségi kapitány most elárulta, hogy mind a két játékost méltóképpen, egy gálameccs keretében szeretnék elbúcsúztatni, erre pedig az Andorra elleni világbajnoki selejtező után kerülhet sor.

A magyar válogatott szeptember hatodikán kezdi a selejtezősorozatot idegenben Feröer ellen, az első hazai meccse Svájc ellen lesz október hetedikén. Nyilván lett volna lehetőség azon a meccsen elbúcsúztatni a két játékost, de az MLSZ nem akarta ezt elintézni egy meccs előtti, vagy egy félidőben tartott ünnepséggel.

Király Gábor bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól, amiről természetesen engem is tájékoztatott

idézte az MLSZ Bernd Storckot, aki méltatta is a focistákat.

Ezúton is szeretném megköszönni neki mindazt, amit a válogatottért tett és természetesen a gratuláció is maximálisan megilleti azért a pályafutásért, ami mögötte van a nemzeti csapatban. Nagyszerű sportember és ember, aki roppant fontos tagja volt a válogatottnak, amit az is nagyon jól mutat, hogy 107-szer viselte a címeres mezt, ráadásul az Eb-n Lothar Matthäus rekordját is megdöntötte. Juhász Roland szintén köszönetet és gratulációt érdemel mindazért, amit tett a csapatért.

 

"Az Andorra elleni vb-selejtező utánra tervezünk egy hazai barátságos mérkőzést, amelyen szeretnénk méltó körülmények között elbúcsúztatni a visszavonuló játékosokat és egyben megköszönni nekik mindazt, amit a nemzeti csapatért tettek. Nem könnyű erre az időszakra ellenfelet találni, de már dolgozunk ezen. Amint sikerrel járunk, be fogjuk jelenteni, hogy kivel játszunk majd"

– tette hozzá a német szakember.

Andorrával november 13-án játszunk a Groupama Arénában, utána lesz idő a gálameccsre, hiszen a következő selejtezős meccs csak jövő márciusban lesz az Európa-bajnok Portugália ellen idegenben. Dárdai Pál is megszólalt Király visszavonulásával kapcsolatban, erről itt olvashatnak.

És ezeket olvastad már?