TÜZELŐÁLLÁS

Kínos: Elengedett a francia olimpikon záróizma a verseny kellős közepén

Borzasztó kellemetlen perceket kellett átélnie a francia atlétának.

Yohann Diniz, háromszoros Európa bajnok 50 kilométeres gyaloglásban. Világcsúcstartóként az idei olimpia egyik nagy esélyesének számított. Azonban a természet pénteken, rendhagyó módon szólt bele a francia atléta versenyszámába.

Roppant kellemetlen hasmenés jött rá a sportemberre a gyaloglása kellős közepén. Szerencsétlen nem tudta visszatartani a dolgát és eleresztette, amit el kellett neki…

A francia viszont tovább haladt. Nem tudta megállítani az sem, hogy a kamera élő képe közvetítette a történteket és a helyszínen is többen látták a megalázó jelenetet.

Azonban a küzdeni akarás ellenére kétszer is összeesett a versenyszáma közben. A hasmenéssel annyi folyadékot vesztett hogy az izmai többször felmondták a szolgálatot. Az első helyről a hetedikre esett vissza.

De nem adta föl!

A kimerültség és a megalázottság ellenére befejezte az 50 kilométert, igaz csak 7-ként ért célba.

A közösségi oldalakon máris a riói olimpia egyik hősének tartják a gyaloglót. A többség állítja ő inkább megállt volna hogy kényelmesen elvégezze dolgát, akkor is ha ez esetleges kizárással jár. Ellenben a franciával, aki a nyílt megalázottság közepette is folytatta versenyszámát.

Egyébként az első találgatások ételmérgezésről szólnak, amit az olimpiai falun kívül egy maszek kajáldában szedhetett össze az atléta.

És ezeket olvastad már?