TÜZELŐÁLLÁS

Ki bérelte fel Hosszú Katinka megrágalmazóját?

Az úszószövetség nem fertő!- mondta Gyárfás Tamás egy rádióinterjúban, és magyar felbujtókról beszélt.

Egy bizonyos Casey Barrett,  a gátlástalan rágalmazó, aki minden bizonyíték nélkül kezdte mocskolni világhírű úszónőnket.

„Valamit biztosan szed a magyar lány, mert tisztán így nem lehet... Oké nincs bizonyíték, a magyar lány sikeresen vett minden ellenőrzést, de a ott  van a vizuális bizonyíték - a test és az eredménytábla..."

Pontosan úgy zajlik tehát a mocskos lejáratás, mint a legócskább szennylapban. Bizonyíték nincsen, csak nyilvánvaló rágalmazás. És mindez a világ egyik leghíresebb úszó szaklapjában.

Gyárfás Tamás a Klubrádiónak adott interjújában, egyértelműen arra utalt, hogy magyar felbújtók, az ő illetve Hosszú Katinka ellenlábasai állnak a háttérben. Akik nem tudják elviselni Katinka páratlan sikersorozatát, illetve, hogy a magyar úszószövetség is sikert sikerre halmoz. Rövidesen Budapesten lesz az úszó világbajnokság, világszínvonalú uszoda épül a Dagály helyén, és így tovább, és így tovább.

A rágalmazó egyébként kanadai, annyit lehet tudni róla, hogy soha nem vitte igazán sokra az úszás világában. Most kb. 40 éves.

1996-ban kanadai válogatottként indult az atlantai olimpián és korán kiesett 200 pillangón. Most Amerikában úszásoktató, szóval egy huszonharmadik senki.

Botrányos, hogy a híres szaklap helyet ad ilyen rágalmazásnak, igaz a cikk végén valamelyest elhatárolódnak a rágalmazástól, aminek teret adtak…

Az írás azt ragozza, hogy Hosszú 2012 óta eredményesebb, mint Phelps, vagy Katie Ledecký és Ryan Lochte, és ez szerintük annak köszönhető, hogy szokatlanul, sőt gyanúsan gyorsan regenerálódik. Egész évben formában van, képes akár órákon belül több úszásnemben is csúcsidőt elérni.

A rágalmazó még a hetvenes évek NDK-s agyondoppingolt úszónőit is felemlegeti, s gúnyoros szennylapokra jellemző idézettel zár:

„Aki meglepődik azon, hogy Hosszú Katinka doppingol, az olyan naiv, mint az a pasi, aki a sztriptízbárba megdöbben, hogy a csajok jelentős részének szilikon melle van..."

Gyárfás Tamás egyértelműen felbérelt hazai rosszakarókra utalt az említett interjúban.

„Az úszószövetség nem fertő, hanem csoda!” – mondta el többször is. És szerinte ezt a csodát nem tudják elviselni a gyűlölködők.

A Swimming World Magazinban az a vezető hír, hogy a Magyar Úszó Szövetség kiáll Hosszú Katinka mellett. A Magyar Úszószövetség nevében Gyárfás Tamás elnök  levélben utasította vissza a megfogalmazott gyanút, mondván, hogy az állításokat semmilyen bizonyíték sem támasztja alá. Az elnök kifejtette, versenyző az elmúlt években számtalanszor átesett a WADA és más, helyi szervezetek doppingtesztjén és soha semmit nem találtak nála.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?