TÜZELŐÁLLÁS

Kapkodja a fejét a magyar csatár: egy hónap, három edző

Fokozódik a káosz a Palermónál. Balogh Norbert legalább gyakorolhatja a bemutatkozást az új trénereknek.
  • Szerző: vav

Még az edzőfaló magyar klubvezérekhez szokva is hihetetlen, mit művel a csapatával Maurizio Zamparini. Az olasz élvonalban szereplő Palermo első elnöke megint új vezetőedzőt nevezett ki a rózsaszín-feketék élére. Ez utóbbi mondatot akár hozzá is rendelhetnénk egy billentyűkombinációhoz, hogy ne kelljen pár naponta ugyanazt bepötyögnünk…

Ráadásul a kispadra ültetett szakemberek is vissza-visszatérő nevek: a most kinevezett Giuseppe Iachini például csak november közepén távozott a szicíliai klubtól. Az ő helyére érkezett Davide Ballardini a magyar Balogh Norbert januári szerződtetése idején távozott.

Minden hétre jut egy új edző

Az új Cavaniként beharangozott csatártehetségünk arra biztosan nem panaszkodhat, hogy egyhangúak az edzések és a taktikai megbeszélések. Ballardini után, előbb a szükséges edzői képesítéssel nem is rendelkező Guillermo Barros Schelotto, majd az argentin múlt csütörtöki távozása után az ideiglenesen kinevezett Giovanni Bosi, Giovanni Tedesco páros utasításait hajthatta végre. Utóbbiakat nem számítva is, Iachini már a harmadik trénere egy hónap alatt.

A regnálása 13 évében 30 edzőváltást levezényelt Zamparini nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól „az elmúlt hónap káoszáért”, amely szerinte „paradox események” miatt alakult ki. A Gazzetta dello Sport szerint az öntörvényű elnök pert indít két ügynök ellen, akik szerinte félrevezették őt Schelotto papírjait illetően.

Iachini novemberi menesztésekor egyébként a csapaton belül is többen felháborodtak (a rutinos középpályást, Enzo Marescát egy hónapra ki is tették a keretből). Aztán januárban már megpróbálták visszahívni az edzőt, de akkor nem sikerült megegyeznie a klubelnökkel. A hírek szerint azért, mert

kikötötte: hagyják nyugodtan dolgozni, "odaföntről ne szóljanak bele a dolgába".

Mindezek tudatában csodálkozik Zamparini, hogy utóbbi négy meccsén nyeretlen a 15. helyre visszacsúszott csapata?

És ezeket olvastad már?