TÜZELŐÁLLÁS

Kapás Bogi nem kertelt, elárulta, miért győzött

A 200 méter pillangón világbajnok Kapás Boglárka tisztában van vele, hogy ideje még elmarad a legjobbaktól, mégis győzni akarásának köszönhetően ő állhatott fel a dobogó tetejére Kvangdzsuban.
  • Szerző: mv

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón. A 2:06.78-as ideje új egyéni csúcsot jelent számára. 

"Minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Tudtam, hogy körülbelül egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, hogy esélyem legyen megfogni őt. A harmadik ötvenen éreztem, hogy közelítek hozzá. Az utolsó huszonötnél, ő lassult, vagy én gyorsultam, nem is tudom, de láttam, hogy lehet esélyem egy jó célbaérkezéssel, ami végre sikerült is"

Bogi nem kertelt, elárulta, hogy szerinte miért ő nyerte a futamot.

Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban.

Ezen kívül megint csak az történt, hogy engem figyeltek, s nem mentem eszméletlen jó időt, de a többiek nagyon elmaradtak attól, amit tudnak"

Az UTE 26 éves úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt ebben a számban, legnagyobb felnőtt sikereit viszont mindeddig gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson világbajnoki, egy évvel később Rióban pedig 800 méter gyorson olimpiai bronzérmet nyert. Az év elején azonban végleg eldöntötte, hogy a pillangóra koncentrál.

"Ez már az év elején eldőlt, jó fél éve úgy vagyok ezzel, bár nehéz volt beismernem, hogy én igazából már nem akarok gyorsúszó lenni. A versenyeken a pillangóhoz úgy álltam oda, hogy szeretnék a leggyorsabban úszni, míg a gyorshoz inkább odaállítottak és azt is le kellett úsznom. Nagy különbség van a kettő között hozzáállásban, és ezáltal a végeredményben is"

Kiemelte, nagyon szeretne érmet szerezni a tokiói olimpián:

"Sok mindenben szeretnék még fejlődni, és ott biztosan nem lehet majd 2:06-os idővel nyerni"

Kapás a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?