TÜZELŐÁLLÁS

Itt az első nagy balhé, magyar focilegenda osztotta ki az új kapitányt

Fazekas László a belga foci ismerőjeként nem érti, mit látott Leekensben az MLSZ. Kapa beszólt Csányinak és a válogatott élére kinevezett edzőnek is.
  • Szerző: vav

Megannyi internetező fociszurkoló után egy labdarúgó-szakember is keményen beszólt a magyar válogatott új belga szövetségi kapitányának, Georges Leekensnek. Nem is akárki, hanem a magyar futball egyik élő legendája, Fazekas László!

Fazekas a kimagasló hazai sikerei után, játékosként majd edzőként évtizedeket töltött el éppen a belga fociban, máig Belgiumban él, azaz van rálátása Leekens tudására. Márpedig az Újpesttel egykor 9-szeres bajnok, 92-szeres válogatott, olimpiai aranyat és Európai Ezüstcipőt nyert „Kapa” szerint csak a simulékony kommunikációja szólhatott a belga kolléga mellett.

"Csányi Sándor MLSZ-elnököt nem ismerem, de a jelek szerint a külföldi edzőket kedveli, és nem tudom, miért.

A magyar szövetség döntéshozóinak gondolkodása számomra kiismerhetetlen, és komorrá tesz.

Tudják, hogy ott van kéznél Dunai Antal, aki egykoron spanyol földön ért el kiemelkedő sikereket, és aki az 1996-os olimpiára is kijuttatta az U21-es válogatottat, máig ért a szakmához, de nekik nem kell a jó hazai tréner"

– nyilatkozta a két világbajnokságon is szerepelt Fazekas a Borsnak.

Szerinte mázlija volt Leekensnek a magyar kispaddal, hiszen a másik álláslehetősége egy kiesőjelölt belga kiscsapat, a Kortrijk volt. Azt pedig végképp semmitmondónak tartja, hogy az MLSZ választottja egykor dolgozott az algériai és a tunéziai válogatottaknál. S hogy mire viheti a magyarokkal?

"Fogalmam sincs. Jó pár hete elmegy majd azzal, hogy felméri a honi futballviszonyokat. Nem zárom ki, hogy sikeres lesz, de ehhez kiemelkedően jó pszichológusnak kell lennie. De jó tudni,

csakis magyar kapitány talál utat a magyar futballista lelkéhez.

Fazekas Lászlót az ő esetleges szerepvállalásáról is kérdezték.

"Szülőhazám szolgálata mindennél kedvesebb lenne. Leekens hatvannyolc, én hetvenesztendős vagyok, az életkor tehát nem lenne akadály. Azt gyanítom, egykori klubom, az Újpesti Dózsa belügyes hátországa miatt nem kedvelnek odahaza"

- reagált a felvetésre a legendás magyar focista.

És ezeket olvastad már?