TÜZELŐÁLLÁS

Itt a vég? Nem állnak ki Storck mellett

A jelek arra utalnak, hogy az MLSZ elnöksége ma felmenti szövetségi kapitányi tisztségéből Bernd Storckot. Senki sem állt ki a német szakember mellett, úgy fest, nem marad következmény nélkül az Andorra elleni szégyen.
  • Szerző: mv

Ha az andorrai egygólos vereség óta megjelent reakciókból indulunk ki, akkor borítékolható, hogy az MLSZ elnöksége csütörtökön felmenti Bernd Storckot. Totális össztűz alá vették!

Csányi Sándor ennél kevesebbért is menesztett már szövetségi kapitányt, és az MLSZ elnöke azt mondta, ezúttal Storck beszámolója után döntenek a kialakult helyzetről. Orbán Viktor miniszterelnök sokat sejtetően az elnökség egyik korábbi döntését idézte a mostani helyzet kapcsán:

"Az a vezérkar van a szövetségnél, amely a 8-1-es megsemmisítő amszterdami vereség után is megtalálta a helyes utat" - vélte Orbán Viktor, amelyből könnyen kiolvasható, hogy szerinte mi lenne az üdvözítő megoldás.

Az egykori szövetségi kapitány, Lothar Matthäus sem Storckkal folytatná, úgy gondolja, a kapitányt terheli a felelősség, míg idősebb Dárdai Pál a %% azt mondta, fair edzők egy ilyen kudarc után lemondanak

Nagy kérdés azonban, hogy Storckot csak a kapitányi tisztségétől fosztják meg, avagy teljesen eltávolítják a magyar futballból? A német szakember ugyanis a sportigazgatói tisztséget is betölti, és 2015 márciusi kinevezése óta a „saját” embereivel vette körbe magát.

Az edzőképzés vezetőjén át az utánpótlás válogatottnál dolgozó trénerekig csupa német szakembert találunk, vagyis a totális eltávolítása további kérdéseket vetne fel.

Óriási a nyomás az MLSZ-en, amely nem hagyhatja szó nélkül az andorrai blamát. Ezzel ugyanis azt üzenné, hogy mától következmények nélkül maradnak a vállalhatatlan vereségek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?