TÜZELŐÁLLÁS

Inkább megiszik egy sört, csalódott a magyar szövetségi kapitány

A szövetségi kapitány szerint a tavalyi Európa-bajnoksághoz vagy az idei világligához képest előrelépett a magyar női vízilabda-válogatott.
  • Szerző: mv

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon: Bíró Attila együttese a pénteki bronzmérkőzésen 10-9-es vereséget az ausztrál csapattól. A szövetségi kapitány szerint ebben a meccsben jóval több volt:

"Most megiszom pár sört, csak így lehet ezt elviselni, hiszen legalább a döntetlen ott volt a kezünkben. Semmivel nem voltunk rosszabbak, mint az ausztrálok. Van csapatunk, ott vagyunk a világ legjobb négy válogatottja között. Mindenképpen előreléptünk, ugyanakkor nyilván csalódott vagyok, mert ebben a meccsben több volt."

A magyar együttes, amely az elődöntőben a spanyolokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló viadalon. Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki.

"Van két lehetőségünk, biztos vagyok benne, hogy az egyiket ki fogjuk használni és ki fogunk jutni az olimpiára, ahol az a cél, hogy akárcsak itt, ott legyünk az érmekért zajló csatározásba."

És ezeket olvastad már?