Létrehozva: 2016.01.21.

Íme, a nevek! Világsztár a teniszezők 15-ös feketelistáján

Kiderült, kiket gyanúsítanak bundázással a teniszezõk krémjébõl. Egykori világelsõ, Wimbledon- és US Open-gyõztes közönségkedvenc a legnagyobb név.

Kiderült, hogy a napokban kirobbantott teniszbotrányban mely játékosokat hozza összefüggésbe a BuzzFeed és a BBC a fogadási csalásokkal - jelentette a 20Minuten.ch. Mint ismert, 15 neves sportoló akadt fönn az évek óta nyomozó újságírók rostáján. A neveket eddig elhallgatták, de most "mellékúton" nyilvánosságra kerültek!

Bizonyítékok hiányában illik erős fenntartásokkal kezelni a kutatás eredményeit. A sportágat megrázó botrányt kirobbantó újságírók nyilván nem véletlenül nem hozták nyilvánosságra az érintettek neveit. A Show Legend oldal szemfüles bloggere viszont megtette! Összevetette a meccseredményeket és a bundabalhé híreiből összekapirgált ténymorzsákat.

Az így kiszivárgott feketelistán, a 15 gyanús játékos nevei között találjuk egy Grand Slam-győztesét is. Illetve 8 olyan teniszezőét, akik most is a főtáblán indultak az ausztrál nyílt nemzetközi bajnokságon.

Hewitt is gyanús

A legnagyobb név nem az egyik olasz újságban meggyanúsított szerb világelsőé, Novak Djokovicsé, hanem az ausztrál közönség kedvencéé, Lleyton Hewitté.

A korábbi világelső, Wimbledon- és US Open-győztes sztár éppen visszavonulóban van. Párosban még versenyben van, de egyesben kikapott David Ferrertől az ausztrál nyílt teniszbajnokság 2. körében. A világranglistán már csak 308., így szabadkártyával indult 34 éves sztár búcsút is mondott a hazai szurkolóknak. Az 1998 óta tartó profi karrierje során csaknem 21 millió dollárt ütögetett össze.

 

(Folytatás a következő oldalon!)


Létezik, hogy mégis megérte neki, hogy csaljon? Ez talán sohasem derül ki.

Mint ahogy a lista többi szereplője esetében sem. Õk "gyanússági sorrendben": Igor Andrejev (orosz), Lukas Lacko (szlovák), Ivan Dodig (horvát), Andrej Golubjov (kazah), Juan Ignacio Chela (argentin), Jan Hájek (cseh), Albert Montanés (spanyol), Daniel Gimeno-Traver (spanyol), Janko Tipszarevics (szerb), Alex Bogomolov (orosz-amerikai), Matthew Ebden (ausztrál), Denisz Isztomin (üzbég), Tejmuraz Gabasvili (orosz), Michael Russell (amerikai).

A sportdw.com kiemeli: Hewitt 15 gyanús meccset játszott, ezek közül 13-at esélyesként elvesztett.  A portál ebből 8 mérkőzést részletesen is elemzett, és mindnél arra a következtetésre jutottak, hogy nincs bizonyíték a csalásra. Sokkal inkább más okai lehettek a nagy esélyes vereségének - például 4 esetben az, hogy hosszú sérülés után, a kihagyás miatt formán kívül játszott Hewitt.

Mint azt a %RIPOST% már megírta, a BuzzFeed és a BBC újságírói meccsek tízezreinek az eredményeit vetették össze az online fogadóirodák adataival. Figyelembe vették az előzetes esélyeket, a mérkőzések és a nyereményszorzók alakulását, a világszerte megtett téteket a játék alatt, és persze a végeredményeket. Így jutottak el azokhoz, akik az utóbbi években feltűnően sokszor szerepeltek (le) bundagyanús meccseken.

Vagyis a játék manipulálására, a fogadási célú csalásra nincs bizonyíték, csak indíték - naná, hogy a pénz! - és gyanú. A botrányt tálaló médiumok ezért óvakodtak is konkrét nevekkel előállni.

A matematikai, algoritmusra alapuló módszerek komolyságát, illetve a következtetéseiket sokan vonják kétségbe. Elvégre a sportban mindig benne van a pakliban, hogy a gyengébb legyőzi az erősebbet, a nyerésre álló összezuhan, a diadal előtt álló megsérül. Csak az a kérdés, hogy erre mikor segítettek rá a fogadási maffia anyagilag csábító ajánlatai.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dárdai kirohanása messze van a legőrültebb edzők balhéitól

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

magyarnemzet.hu

A Hertha már tárgyal Dárdai Pál utódjával, a berlini szurkolók kiakadtak

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

travelo.hu

Firenze leghíresebb hídja végre visszakapja eredeti pompáját

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Kitálalt a bennfentes: Neymar piásan járt edzésre, mindenki utálta

TÜZELŐÁLLÁS

Erre büszkék lehetünk, így látta a kettős magyar bravúrt a legendás kapitány

TÜZELŐÁLLÁS

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

TÜZELŐÁLLÁS

„Te vagy a meccs embere” – Angol sztárklub csaphat le a magyar válogatott focistára