TÜZELŐÁLLÁS

Ilyen még nem volt! Februárban eldőlt a bajnoki cím?

A Ripost három pontban gyűjtötte össze, miért kell csoda a Fehérvárnak a Fradi megelőzéséhez.
  • Szerző: sk

Két meccsel kevesebbet játszott riválisánál, de így is hat ponttal előzi meg a Vidit a Ferencváros az NB I-ben. Pontosabban a fehérváriak eddig 12 ponttal veszítettek többet, mint a címvédő.

Noha a futballban vannak még csodák, és a főszereplők is óvatosan nyilatkoznak, nehéz elképzelni, hogy a végén ne a Fradi örüljön.

  1. Erősebb az FTC kerete

A zöld-fehérek akár két kezdőcsapatot is ki tudnának állítani NB I-es szinten kiemelkedő gárdához, s noha a Vidi sem panaszkodhat, sérültjeit nem tudta pótolni. Hihetetlen, hogy az év egyik legfontosabb meccsére nem tudtak beállítani egy jobbhátvédet, a kapott gólt is a kényszerből balról jobbra irányított Hangya Szilveszter által üresen hagyott helyről készítette elő a rivális. Az is látható, hogy amíg a Vidi elhappolta a riválistól az ukrán Petrjakot, a helyére igazolt Zubkov tökéletesen pótolja honfitársát, és ezt a meccset is eldöntötte. Csereként pedig Varga Roland bármikor tud meccset eldönteni, ezúttal is kiharcolt egy tizenegyest.

  1. Sokkal jobb formában a zöldek

Szerhij Rebrov együttese már az első félidőben eldönthette volna a meccset, miközben a Vidi el sem találta a kaput. A Fradi sokkal gyorsabb, erőszakosabb focit játszott, a végeredmény nem is igazán tükrözi, mekkora különbség van most a két csapat formája között.

A Vidibe újonnan érkezők még nem épültek be teljesen, arról nem is beszélve, hogy a megváltóként fogadott Nikolics Nemanján látszik, hogy egyáltalán nincs játékban.

  1. Csak bajnokik várnak a Fradira

A zöldek ősszel három fronton is versenyeztek, s az eredményeket tekintve ez sem kottyant meg nekik. Ehhez képest tavasszal csak NB I-es meccsek várnak a Ferencvárosra, mivel a csapat az Európa-ligából és a kupából is kiesett. Eddig 11 pontot veszítettek, most nehéz elhinni, hogy további 12-t veszítenek úgy, hogy közben a szenvedő Fehérvár megtáltosodik. A két csapat egyébként egy bajnokit még játszik egymással, mégpedig Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?