TÜZELŐÁLLÁS

Ijesztő hír jött, újabb óriásbombát találtak Budapesten

A robbanótest a hatástalanításáig lassítja az építési munkákat is a területen.
  • Szerző: vav

250 kilogrammos, második világháborús bombát találtak a Bozsik Stadion területén, a hajdani centerpálya mögötti "hátsó-földes pálya" helyén - adta hírül a Honvéd-szurkolók Facebook-oldala. Eszerint a szerkezetet várhatóan a jövő héten fogják hatástalanítani, addig némileg lassítja az újjáépítési munkálatokat.

 

A %% érdeklődésére a Magyar Honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje, Gajdos Milán hadnagy közölte:

"A XIX. kerületi Bozsik József stadion építési területén talált világháborús robbanótestről a tűzszerész járőrparancsnok azt állapította meg a helyszínen, hogy az

feltételezhetően egy 250 kg-os brit légibomba. A hatástalanítás - a Duna budafoki szakaszán a közelmúltban történt mentesítéshez hasonlóan - több szerv együttműködésével fog megtörténni.

 

A tősgyökeres helyiek szerint a környékbeliek közül sokan a Kőbányai Sörgyár pincerendszerében vészelték át a bombázásokat. A bombázás célpont a szomszédos Hoffherr-gyár (később az államosítás után Vörös Csillag Traktorgyár) lehetett, ahol akkoriban traktorok helyett tankokat is gyártottak, de kapott a szórásból a lelátó és a pálya melletti temető is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?