TÜZELŐÁLLÁS

„Minden rendben lesz, nem kell aggódni„ – halálos ágyáról üzent Igaly Diána

Megszólalt a csapattárs, aki képtelen feldolgozni a veszteséget.
  • Szerző: Ripost

Vasvári Erzsébet nem tud úgy beszélni az olimpiai bajnok sportlövőről, Igaly Diá­náról, hogy az emlékek felidézése közben ne törjenek elő a könnyei. Ötven éve ismerték egymást és világraszóló sikereket értek el együtt. Mint megírtuk, Igaly Diána csütörtökön hunyt el, miután kórházba került koronavírus-fertőzés miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Igaly Diána Életének 57. évében csütörtökön este hunyt el

Igaly Diána Életének 57. évében csütörtökön este hunyt el
Fotó: MTI

A bajnoknő Vasvárinak írt utolsó üzenetében is igyekezett megnyugtatni barátját, minden rendben lesz, nem kell érte aggódni. Hittek benne, hogy együtt még megvalósíthatják kitűzött céljaikat, de összetörtek az álmaik.

„Az utóbbi három hétben nagy munkába fogtunk közösen, napi kapcsolatban voltunk. A szövetség segítségével egy utánpótlásprogramon dolgoztunk, szerettük volna újra sikeressé tenni a hazai koronglövészetet. Aznap, amikor bekerült a kórházba, még kaptam tőle egy sms-t. Soha nem törlöm ki, örökre megőrzöm Dia utolsó üzenetét. Sajnos a válaszomra már nem tudott visszaírni„ – mondta a Blikknek megtörten Vasvári, aki az utolsó pillanatig bízott benne, hogy a bajnoknő felépül. „Nehéz most bármit mondani. Olyan érzésem van, mintha üres lenne a világ, akkora űrt hagyott maga mögött. Csak az emlékek járnak a fejemben, az a sok-sok közös munka, küzdelem és siker, amit Diával együtt értünk el. Most, hogy nincs többé, még inkább felértékelődött az együtt töltött időszak. Két kép él élénken bennem. Az a hatéves kislány, akit a szülei kihoztak a lőtérre, és az a borzasztóan erős, kitartó nő, aki a versenyeken minden akadályt legyőzött. Mindig kemény volt, most nekünk is annak kell lennünk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?