TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka nagy lépésre szánta el magát

Jó sakkozó lenne az Iron Lady. Átnyúlik a vele hadakozó úszóvezetők feje fölött, felsőbb szinten tisztázná a problémákat.
  • Szerző: vav

Két verseny között lépett egyet Hosszú Katinka az úszóháborúban. Igyekszik megoldani a feszült helyzetet, de nem a Gyárfás Tamás vezette szövetséggel, hanem a Magyar Olimpiai Bizottsággal tárgyalva.

Katinka szerda este telefonon felhívta Borkai Zsolt MOB-elnököt, aki kezdeményezte, hogy közvetítene a felek között. A jövő héten, az úszónő nizzai versenye után egyeztetnek személyes találkozót - értesült a távirati iroda. A négyszemközti beszélgetés célja, hogy "rendezzék a vitás kérdéseket".

Emailben adott kosarat

Ugyanakkor hiába a szövetség utóbbi napokban tanúsított közeledése, újabb pofon Gyárfáséknak, hogy az úszószövetségnek írt emailben Hosszú Katinka megerősítette a sajtóhíreket. Vagyis: nem lesz ott a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség hagyományos díjátadó gáláján. A budapesti rendezvényen – miként az Év Sportolója Gálán a díját átvevő édesanyja – más képviseli majd.

Akkor a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon lesz jelenése. Most még a hétvégi nizzai úszóviadalra utazott el edző-férjével, Shane Tusuppal, a következő képaláírással:

"Ismét úton vagyunk, holnaptól Nizzában versenyzem. De csak a hétvégére megyünk, hétfőtől megint otthon leszünk :)

A tetteid hangosabbak a szavaidnál.

A január 31-én sorra kerülő budapesti FINA-gálán jó eséllyel újra Hosszú Katinkát választják meg az év legjobb úszónőjének, ahogy 2014-ben is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?