TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka egyedül marad a harcban

Versenyzőtársai nem állnak ki Katinka mellett. Pedig a világsztár a többiek nevében is bírálta a szövetséget. Cseh László azonban meglepő választ adott erre, a többiek meg hallgatnak.
  • Szerző: Ripost

Magára hagyhatják Hosszú Katinkát a harcban a versenyzőtársai. Amikor a világ legjobb úszónője jobb feltételekért támadta a hazai szövetséget, úgy tűnt, nincs egyedül a véleményével. Világ- és Európa-bajnok versenyzőnk hangsúlyozta, többek kívánságát közvetíti, másokért is harcol.

Ehhez képest a bajnokaink egyelőre hallgatnak, aki pedig beszélt, az inkább a szövetség mellé állt. A kétszeres vébé-első Cseh László például nem érti, miért volt szükség Katinka kirohanására.

Ha akadt is gond, azt meg tudtuk beszélni. Nem is nagyon értem, mire gondol Katinka, ráadásul a karácsony előtti időzítés sem ideális

- fogalmazott a TV2 Tények este című műsorában Cseh, aki hozzátette, Hosszú őt nem kereste a problémákkal.

Furcsa ügy ez, s rossz látni, hogy a magyar úszás két jelentős alakja ellentmondóan nyilatkozik ugyanabban a témában.

Tény, Hosszú többször is hangsúlyozta, számára ez nem anyagi jellegű vita, ki tudná fizetni mindazt, amit most vár a szövetségtől. Egyszerűen csak azt szeretné, ha érezné a törődést a vezetők részéről.

Félő, szó szerint hosszú viaskodás lesz ez, s csak remélhető, hogy nem a sportolók lesznek áldozatai egy esetleges hatalmi harcnak. Nyolc hónappal az olimpia, sőt, másfél évvel a hazai vébé előtt nagyon nem jönne jól.

Érdekesség, hogy a keddi kirohanás után egy nappal milliós karácsonyi ajándékokat kaptak a legjobb úszók. A szerződéstervezeteket másfél hete dolgozták ki, Gyárfás Tamás elnök elmondása szerint személyenként 2-től 12 millió forintig terjedő támogatás járt - többek között Hosszú Katinkának is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?