TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka Amerikába szökött, falhoz állították

A magyar úszónő versenyengedély nélkül utazott el Austinba. A rajthoz a szövetség beleegyezése kell, ezt komoly feltételhez kötötték.
  • Szerző: szz

Újabb fordulat Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség csatájában. Ezúttal a szervezet "tüzelt" az úszónőre, talán joggal.

A történet röviden: Hosszú vasárnap elutazott Amerikába, egy austini pénzdíjas versenyre - emiatt a Sportcsillagok Gálaestjét is kihagyja-, de a menedzsmentje csak hétfőn kérte ki a versenyengedélyét. A szövetség közleménye szerint a tengerentúli kalandról a vezetők is csak az úszónő Facebook-oldaláról értesültek.

 

Tegnap este megérkeztünk Austin-ba, ahol pénteken kezdődik az Arena Pro Series verseny. Ma reggel pedig irány az edző...

Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. január 11.

A Gyárfás Tamás vezette szervezet szerint példátlan az eset, de ők mégis megadnák Katinkának az engedélyt. Egy feltétellel.

A szövetség a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében a versenyengedélyt megadja - ha azt Katinka Austinból megkéri a szövetségi kapitánytól.

Tehát Hosszúnak Kiss Lászlót kell felhívnia, akivel hetek óta nem hajlandó beszélni, s akit a múlt szerdai sajtótájékoztatóján csúnyán faképnél hagyott. Kiss ezek után először lemondott, majd meggondolta magát.

A közlemény szerint, habár a sportolónak a versenyek előtt már az úszásra kell összpontosítania, Austinban mégsem az olimpia zajlik, s egy néhány perces telefonbeszélgetés Hosszú Katinka teljesítményét nem befolyásolhatja negatívan.

Most tehát Katinkán a sor, lépéskényszerbe került.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?