TÜZELŐÁLLÁS

„Hóhér, szadista”: kőkeményen beleszálltak Shane Tusupba

Nem vitatják a sikereit, de... Az amerikai edző csapatához új úszó csatlakozott, akinek a lépése indulatokat váltott ki hazájában.
  • Szerző: vav

Wojciech Wojdak személyében világbajnoki ezüstérmes gyorsúszó csatlakozott Shane Tusup csapatához Olaszországban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 23 éves lengyel sportoló kurta-furcsa átigazolása valósággal sokkolta a környezetét. Több híradás címében is úgy fogalmaztak, hogy „egy szadistához menekült”.

Drodzy Państwo, jedni są od mówienia a drudzy od robienia. Ja jestem od pływania i zamierzam robić to jak najlepiej. Mamy z @shanetusup dużo dobrej roboty do wykonania. Trzymajcie kciuki! 💪🇵🇱 #polishswimmer #americancoach #onegoal #olympicdarkhorse #tokyo2020 #herewego #hardcoreswimming

„Nagyon meglepett, kedden tudtam meg a tervét, és szerdán már itt sem volt”

– idézte a Fakt a lengyel szövetség elnökét, egyben edzőjét, Pawel Slominskit.

A lengyelországi cikkek megemlítik, milyen káprázatos diadalmenete volt Tusup irányításával Hosszú Katinkának, de hozzáteszik: az amerikai megítélése ellentmondásos, az edzésmódszerei kétségeket vetnek fel a bennfentesek körében is, és hogy „Tusupot gyakran hóhérnak és szadistának nevezik”.

Shane Tusup a Duna Arénában
Fotó: Szabolcs László

Mindez a legkevésbé sem zavarja sem az edzőt, sem Wojdakot.

Fotó: Instagram

A lengyel az Instagramon élcelődik a címeken, Tusup edzéseiről pedig elmondta, hogy nem szokott ilyen terheléshez, volt, hogy csak fél óráig bírta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?