TÜZELŐÁLLÁS

Hogyan állítsd meg Messit? Rúgj bele!

Az argentin minizseni cseleivel és góljaival őrületbe kergeti a védőket. Látszólag nincs olyan taktika, amivel ki lehetne kapcsolni. Egy korábbi klasszis azonban megtalálta a megoldást.
  • Szerző: pr

Lionel Messi a 2015-ös évben szinte megállíthatatlan. A védőket cseleivel állandóan terrorizáló minizsenit képtelenek tartani az ellenfelek. A Bajnokok Ligája elődöntőjében az argentin gyakorlatilag egymaga döntötte el a Bayern elleni első meccset, Boatenget ráadásul halottnak is nyilvánították miatta.

Leo a visszavágón sem tétlenkedett. Az újabban galamblelkű hősként viselkedő Suárez kiugratásával komoly szerepet vállalt abban, hogy a továbbjutás már az első félidőben eldőlt.

Csak a szabálytalanság lehet a megoldás?

Az edzők és a játékosok természetesen nem csak az utóbbi hetekben törik azon a fejüket, hogy milyen módszerrel lehetne megállítani a Barca világklasszisát. A kérdésre nemrég a focistakorából kemény belépőiről ismert Gennaro Gattuso adott meglepő választ.

Az olasz válogatott és az AC Milan egykori, pokrócdurvaságú középpályása állítja, halvány fogalma sincs, hogyan lehetne felkészíteni a futballistákat a Messivel szembeni védekezésre.

Esetleg emberfogással fékezhető meg, de leginkább úgy, hogy belerúgsz.

Tehát Gattuso szerint végső esetben a szabálytalanság lehet a megoldás. A taljánt ismerve egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, hogy ezt viccnek szánta…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?