TÜZELŐÁLLÁS

Hihetetlen nyilatkozat hagyta el a magyar pólósztár száját

A magyar válogatott a világ legjobb csapatait megelőzve nyerte meg az Európa Kupát. Nagy Viktor nem csak a döntőben volt elemében.
  • Szerző: HBK

A magyar férfi vízilabda-válogatott parádés teljesítményt nyújtva nyerte meg Zágrábban az Európa Kupát, a döntőben a házigazda horvátokat győzték le a mieink 10–8-ra. A finálé után Märcz Tamás szövetségi kapitány és a finálé legjobb játékosának megválasztott Nagy Viktor is elégedetten értékelt.

A magyar csapat a horvátok előtt Montenegrót és Olaszországot győzte le, mind a három válogatott a világelithez tartozik. Szintén fontos kiemelni, hogy a csapatok a lehető legerősebb összeállításukban vágtak neki a tornának, ami még inkább felértékeli a magyar csapat végső sikerét.

„Egy olyan új eseményen vagyunk túl, ami az egyik legmagasabb szintű világverseny, még ha a rangja egyelőre nem egyenlő a világbajnokságéval vagy az olimpiával. Most itt volt a világ talán nyolc legjobb csapata, komplett kerettel, és innen sikerült kiemelkedni. Szerettünk volna három jó mérkőzést játszani, lemérni hogy hol tartunk, és eljutni minden meccsen a végsőkig, hiszen győzni szerettünk volna, ez száz százalékban megvalósult. Ez a siker tartást fog adni a játékosoknak, kifelé pedig egy nagyon jó jel, hogy velünk igenis számolni kell” – nyilatkozta a Magyar Vízilabda Szövetségnek a helyszínen Märcz Tamás szövetségi kapitány.

„Meccs előtt Dumi (Varga Dénes) és Pufi (Hárai Balázs) levert UNO-ban, amiért én dühbe gurultam, és ez lett a vége... A viccet félretéve, nagyon jó a csapat, kiváló a hangulat, nagy az alázat és megvan a munka is. Örülök, hogy ilyen jó eredményt értünk el a három nap alatt, mert rengeteg meccset játszunk a bajnokságban és a nemzetközi kupákban egyaránt, ezért nagyon keveset tudtunk együtt készülni. Az új szabályokra sikerült kifejezetten jól reagálnunk, emellett pedig minden játékos a szívét-lelkét beletette ebbe a győzelembe!"mondta a magyar válogatott kapuját pazar formában védő Nagy Viktor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?