TÜZELŐÁLLÁS

Hihetetlen, hogyan alázták Wimbledonban a világsztárt

Rosberg kicsípte magát, de nem eléggé. Majdnem úgy járt a teniszszentélyben, mint két évvel ezelőtt Lewis Hamilton.
  • Szerző: vav

Nico Rosberget kis híján kidobták a wimbledoni tornáról. Végül kölcsönzokniknak köszönhetően húzhatta ki a bakancslistájáról, hogy végre személyesen szurkoljon a teniszszentélyben.

A világbajnoki címe után visszavonult Forma-1-sztár kicsípte magát. Tetőtől – majdnem – talpig elegánsan indult a királyi páholyba. Csakhogy arról senki sem szólt neki, hogy nem elég a kifogástalan öltöny és nyakkendő, mezítláb felhúzott cipőben nem teheti be a lábát a díszvendégek közé.

"Nem hiszem el, ezt elrontottam.

Most még mehetek vásárolni?

– kérdezte a helyi tévében Rosberg.

Tavalyelőtt éppen a nagy vetélytárs, Lewis Hamilton lett nemkívánatos személy ugyanitt, méghozzá a Djokovics-Federer döntőn. Zakó és nyakkendő nélkül az etiketthez a végletekig ragaszkodó szervezők nem engedték be a divatőrült sztárt, hiába dobta föl kalappal a csiricsáré színes ingét. A felajánlott tartalék gúnyát meg dacosan visszautasította.

Ezzel szemben Rosberg most megúszta néhány kínos perccel és rosszalló tekintettel – de legalább bejutott!

Senki se mondta, hogy zokni is kell

– írta a Twitteren a német, miután egy sajtós sebtében intézkedett, és hozatott neki egy pár zoknit.

Így Rosberg végül bejutott a Royal Boxba, és elmondása szerint "varázslatos élményben" volt része. Többek között Jude Law hollywoodi színész és Rod Laver teniszlegenda társaságában nézte a meccseket.

Örök vitatéma

Nem csak a díszvendégeknek, a sportolóknak is sok bosszúságot okoz a wimbledoni szervezők legendás vaskalapossága. A „Paradicsommadár”, André Agassi a 80-as évek végén bojkottálta is a tornát, de aztán a tarka szerelését hófehérre váltva nem lázadt tovább, 1992-ben nyert is az All England Clubban. Roger Federert 2014-ben megbüntették a sárga cipőtalpa miatt. Rá egy évre Naomi Broady meccs közben vehette le a melltartóját, mert a fehér dressz alól kikandikált a színes pánt. Tavalyelőtt Eugenie Bouchard ugyanezt megúszta melltartócserével.

Idén a magyar reménység, Piros Zsombor járt pórul: a fehér szerelés alatt viselt fekete alsónadrágját cseréltette le vele és párospartnerével a sasszemű mérkőzésvezető.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?