TÜZELŐÁLLÁS

Házkutatást tartottak az NB I-es focista lakásában

Szélsőséges iszlamistákat pénzel, vagy rászorulókon segít? Elítéli a radikálisokat, mégis a támogatásukkal vádolják.
  • Szerző: vav

Házkutatást tartottak Änis Ben-Hatira berlini otthonában. 800 német rendőr 90 helyszínen hajtott végre országos razziát. A hatóságok egy németországi központú muszlim szélsőséges szervezet után nyomoznak. A Honvéd tunéziai-német légiósa tagadja, hogy radikálisokat támogatna, ő csakis jótékony céllal ad a pénzéből.

 

Dárdai Pálnak pár éve egy csapattársa felpofozása miatt lett elege belőle a Herthánál, a német hatóságok viszont súlyosabb dolgokkal gyanúsítják Ben-Hatirát. Régóta visszatérő vád, hogy a 101 Bundesliga-meccsen szerepelt középpályás szélsőséges szalafistákkal is kapcsolatban álló szervezetet támogat az alapítványával.

Az interneten többek közt olyan videók láthatóak az Ansaar tevékenységéről, hogy a pénzből ivóvízhez és ételhez juttatják a rászorulókat. Honlapjuk szerint 36 országban építenek kórházakat, iskolákat, anyaotthonokat és árvaházakat, több mint 800 ivókutat fúrtak.

 

A Honvéd utóbbi meccseit kisebb sérülés miatt kihagyó Ben-Hatira továbbra is kategorikusan tagadja, hogy bármi köze lenne iszlám szélsőségesekhez.

Méltatlannak tartom, hogy olyasmivel hoznak összefüggésbe, amiktől mindig világosan elhatárolódtam: a radikalizmus és a terrorizmus minden formájától. Nincs semmi rejtegetnivalóm, bárkit szívesen látok.

Legközelebb nyugodtan várják meg, míg Berlinbe megyek, és akkor magam nyitok ajtót"

- üzente a T-Online cikkében Budapestről a Berlinben született focista , aki több segélyakcióban is segítette a szélsőséges vádakkal illetett németországi Ansaar szervezetet.

Ben-Hatira az Instagramon is üzent az ügyről: mint mondta, a sajtótól tudta meg a Berlinben történteket. Tehetetlennek érzi magát, mert fogalma sincs, mit akarnak tőle, mit keresnek nála. Most is hangsúlyozta, mennyire ellene van minden „sz*r” szélsőségességnek.

Csütörtökön a Herthától és pályafutása minden más klubjától elnézést kért a Twitteren, amiért ilyen kínos üggyel hozzák őket összefüggésbe miatta. Egyúttal jelezte:

Ti mind tudjátok, hogy soha, senkinek nem okoznék kárt!

 

"Klubunk is tisztában van Änis Ben-Hatira múltjával, tudunk a korábbi, kisebb és nagyobb viharokat kavaró történetekről, a Budapest Honvéd azonban labdarúgóként tekint Änis Ben Hatirára, és úgy gondoljuk – ahogy a bundabotránya után Davide Lanzafame – a tunéziai-német középpályás is megérdemel egy újabb esélyt. Ezt az esélyt pedig megkapja klubunktól”

– közölte a kispesti klub februárban, miután másfél éves szerződést kötött vele George F. Hemingway.

Lapunk most a házkutatás apropóján újra érdeklődött a klubnál, amelyet pár napja már a kínos ügyet megöröklő új tulajdonosok vezetnek.

"Természetesen klubunk is értesült a német rendőrség akciójáról, amely során játékosunk, Änis Ben-Hatira berlini otthonában is házkutatást tartottak. Az akció középpontjában az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International áll, amellyel a rendőrség tájékoztatása szerint Ben-Hatira többször is együttműködött, a rendőrség gyanúja szerint pedig a szervezet támogatja a radikális iszlamista csoportot, a Hamászt. Klubunk természetesen már Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal.

Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

– reagált a %% kérdésére a Honvéd.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?