TÜZELŐÁLLÁS

Hatalmas örömhírt kapott a Fradi sztárja, erre várt eddig

Otigba Kenneth nagyon közel került ahhoz, hogy bemutatkozzon a magyar fociválogatottban. Kádár a sérülése ellenére sem maradt ki.
  • Szerző: HBK

Otigba Kenneth is tagja a magyar labdarúgó-válogatott szűkített keretének. A nemzeti csapat előbb Kazahsztánnal, aztán Skóciával játszik barátságos meccset a Groupama Arénában.

Otigba nagyon várt már erre a hírre, a bő keret hirdetésekor elmondta, szeretne alapember lenni a válogatottban. A nigériai felmenőkkel is rendelkező védő édesanyja pedig majdnem elsírta magát, amikor megtudta, hogy a fia magyar válogatott lehet.

A szűk keretből most kimaradó labdarúgókra tartalékként számít Georges Leekens szövetségi kapitány arra az esetre, ha újabb sérülések további játékosok meghívását tennék szükségessé. A 27 fős keret tagjainak többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, de lesznek olyan játékosok is, akik klubkötelezettségeik miatt csak hétfőn, illetve kedden napközben csatlakoznak a csapathoz. Kádár Tamás annak ellenére nem került ki a keretből, hogy csütörtök este súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

„Ugyan sérülések és kisebb problémák befolyásolták a keret összeállítását, azonban arra törekedtünk, hogy kiegyensúlyozott kerettel készüljünk erre a két mérkőzésrenyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Az is befolyásoló tényező volt, hogy az U21-es válogatott fontos mérkőzéseket játszik az A-válogatottal egy időben, így abból a korosztályból végül nem hívtam meg senkit az első csapat mostani keretébe.  Természetesen mindegyik sérültünk kiesése komoly gondot jelent, de Kádár Tamás sérülése különösen szomorú, hiszen az utolsó pillanatban történt, ráadásul ő igazi vezéregyénisége a nemzeti csapatnak. A sérülése ellenére csatlakozni fog hozzánk, mi pedig mindent meg fogunk tenni, hogy pontos diagnózisunk legyen a sérülés mértékéről és a lehető legjobb tudásunk szerint, az elérhető legjobb kezelésekkel segítsük őt a felépülésben. Ahogy azt korábban is mondtam, a mostani két mérkőzés a szeptemberre történő felkészülés első állomása, így akik most esetleg nem fértek be a szűk keretbe, azok közül könnyen lehet, hogy a júniusi mérkőzésre fogok meghívni játékost, de ugyanakkor az U21-es korosztály előtt sincs zárva az ajtó, ha kiérdemlik az A-válogatott meghívóját. Akik pedig már most velünk lesznek, remélem, hogy elszántan és harcra készen érkeznek meg Telkibe vasárnap. Szükségük lesz az elszántságra, mert kemény munka vár ránk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?