Létrehozva: 2015.11.08.

Gyönyörű stadionok, amelyek soha nem épülnek fel!

Az elmúlt években csodás látványtervek érkeztek több sztárcsapattól is, az ötletelést viszont tettek már nem követték. Ezekért az arénákért fáj a szívünk.

A szurkolóknál jobban csak a klubtulajdonosok szeretnek arról álmodozni, milyen csodálatos jövő áll a csapatuk előtt. A többségük hipermodern stadiont akarna építeni, és ezeknek a terveit szeretik már akkor kiszivárogtatni, amikor a környékén sincsenek a megvalósításnak. Most bemutatjuk a hat legszebb focipályát, ami soha nem jutott a látványtervnél tovább.

Liverpool

Kevés nagycsapatnak akartak annyiféleképp új otthont találni, mint a Liverpoolnak. Különösen az azóta már távozott Tom Hicks és George Gillett tulajdonosok szerették volna a szupermodern stadiont, de nem számoltak se a valódi költségekkel, se az Anfield Roadhoz ragaszkodó szurkolók ellenállásával.

A legszürreálisabb terv valószínűleg az volt, hogy összeépítenék a szintén költözni tervező városi rivális Everton stadionjával, és tulajdonképpen csak a színek lennének mások a két oldalon. Bár a két csapat most sem lakik messze egymástól, azért ez nekik is sok lett volna. A Liverpool aktuális vezetése végül úgy döntött, inkább felújítja az Anfieldet, és valószínűleg mindenki ennek örül a legjobban.

Portsmouth

Egészen elképesztő dizájnt szeretett volna a Portsmouth, a stadiont az Allianz Arenát, valamint a pekingi nemzeti stadiont is jegyző svájci cég tervezte és valósította volna meg. A 36 ezer fős stadion közvetlenül a város emblematikus tornya mellett épült volna fel.

2008-ban az addig felfelé ívelő csapatnak hirtelen más problémái akadtak, teljesen fizetésképtelenné váltak, ami miatt végül mégis megelégedtek a Fratton Parkkal. Jelenleg az angol negyedosztályban játszanak, egy jó darabig szó se lesz náluk stadionról.

Chelsea

A klub 2012-ben nagyon meg akarta venni a Battersea erőművet, ami akkorra már rég nem üzemelt. A tervek szerint az erőműből alakították volna át az új stadiont, ami a látványtervek alapján egészen különlegesen festett volna a négy óriási kémény miatt. Végül nem nekik adták el, úgyhogy erről a látványról is lemondhatunk.

Barcelona

Teljesen elképzelhetetlen elsőre, hogy a Barcelona nem a Camp Nouban játssza le hazai meccseit, pedig született erre egy egészen grandiózus terv. Egy 150 ezres stadion látványtervét mutatták be, aminek egy külön szigetet építettek volna a Földközi-tengerre, természetesen egy híd vezetett volna a stadion felé. Talán kijelenthető, hogy ez a valóságtól legelrugaszkodottabb terv.

Dinamo Zágráb

Horvátország legnépszerűbb csapata vulkánszerű stadiont képzelt el magának, egy azóta is megmagyarázhatatlan funkciójú fehér izével a tetején. Ez akkor történt, amikor még nem ismertük behatóan a gazdasági válság szókapcsolatot. Mióta ismerjük, már szó sincs új stadionról Zágrábban.

Magyarország

A stadionépítési láz elindultakor mintha valahogy mindenki megfeledkezett volna arról, hogy a nézőt valóban vonzó válogatottnak is kéne egy, pedig az egykori Népstadionnal tényleg nagyon kéne már kezdeni valamit. 2014 júliusában például megjelentek azok a tervek, amik egy 68 ezres monstrumról szóltak, és alkotói tudták: a focin túl is van élet.

180 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, több üzlet és étterem, mélygarázs, panoráma futópálya, konditerem és még saját rendőrőrs is lett volna benne. Idén nyárra inkább megvágták a költségeket, az új stadion a focin kívül csak konferenciateremnek lesz alkalmas.

Arra se vegyen mérget senki, hogy a legutóbbi tervet már nem variálják tovább! Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a már meglévő stadionba építenek bele egy új stadiont, ami szép nagy lesz, és 2020-ban Eb-meccset fognak benne tartani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

vg.hu

Hatalmas bajban Ukrajna, az oroszok még az amerikai fegyverek érkezte előtt áttörhetnek

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

mindmegette.hu

Citromos kölespuding: egy igazán különleges édesség

ripost.hu

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

„Csak ültünk az öltözőben, mindenki nézett a másikra" - Szoboszlai Dominik teljesen ledöbbent

TÜZELŐÁLLÁS

Nekiestek Szoboszlainak; váratlan bejelentés Dárdaiéknál

TÜZELŐÁLLÁS

„Bognár György rendet vágott” - nem hagyták szó nélkül a kudarcszériát

TÜZELŐÁLLÁS

Magyar győzelemmel avatták fel a gyönyörű Alba Arénát - Galéria