Létrehozva: 2016.10.30.

Gyöngyösi András: Tokióban aranyérmet kell nyerni! - Interjú

Négy éve is pályázott a szövetségi kapitányi posztra, de akkor nem volt esélye nyerni. Most sem õ a favorit, ennek ellenére sem akar meghátrálni.

Néhány napja Gyöngyösi András bejelentette, hogy benyújtja majd a pályázatát a Magyar Vízilabda-szövetségnek, a Kolumbiában dolgozó szakember szeretne a férfi válogatott szövetségi kapitánya lenni. 2012-ben nem volt sok esélye Benedek Tiborral szemben, míg most Vincze Balázst tartják a fő esélyesnek. A %RIPOST% interjút készített Gyöngyösivel, aki beszélt a terveiről, és arról is, hogy el tudna-e képzelni egy külföldi kapitányt a nemzeti csapat élén.

Van Önben sértettség amiatt, hogy négy évvel ezelőtt nem önt választották meg szövetségi kapitánynak?

Bennem sosincs sértettség. Sok mindent megéltem, ezért úgy érzem, jól kezelem az esetleges csalódást, de azt még csalódásnak sem fogtam fel. Érezni lehetett, hogy a Tibor lesz a kiválasztott.

Négy év után megint pályázik a posztra, ön szerint most mennyivel van több esélye, mint legutóbb?

Én akkor is éreztem magamban a felkészültséget, hogy győzelemre vezessem Rióban a csapatot, és persze más világversenyeken. Annak ellenére, hogy most talán még nagyobb változás lesz, újra ugyanígy érzek, és azt érzem, ez meg inkább nekem való feladat lenne a célokon semmit sem változtatva. Tokióban aranyérmet kell nyerni!!! Ez a magyar póló feladata és erénye! Mindig az aranyérem. Lassan meg ugye sok idő telik el Pekingtől...

A döntéshozók között, az elnökségben ott van Nyíri Zoltán, akivel nyáron volt egy komolyabb balhéja. Ez nem érintheti hátrányosan a kiválasztási folyamatnál? Beszélt vele azóta? Ha igen, akkor annak mi lett a vége?

Úgy érzem, voltak nagyobb viták és konfliktusok a magyar pólóban. Plusz a Zoli meg én is nagy fradisták vagyunk, ami miatt a konfliktus is alakult. Azóta én írtam a testvérének, a fiának, mert csak ott értem el a Facebookon, és elnézést kértem az én részemről. De ezúton is kifejezem elnézésemet azért a felesleges szópárbajért. De úgy érzem, a cél nagyobb, mint hogy egy ilyen bárkit befolyásoljon. De gondolom, ha esetleg én lennék a kiválasztott, akkor gyorsan tudnánk a kezdéskor tisztázni egymás között...

Vannak már tervei a csapattal? Szivós Márton és Kis Gábor is lemondta a válogatottságot, Varga Dénes is gondolkozik ezen. Kivel pótolná őket, egyáltalán mi a helyzet az utánpótlásunkkal, mennyire rossz a helyzet a fiatalokkal?

Az én tervem még jövőre egyben tartani az idei csapatot, mert egy fiatal csapatnak talán túl nagy feladat lenne egy pesti vébén kezdeni. De a magyar póló van olyan erős, hogy bármikor, bármilyen felállásban aranyérmet nyerjen! Nagyon sok tehetségünk van. Sajnos a póló más országban hanyatlik, szóval ez is a mi esélyeinket növeli. Tervem csak is az aranyérem Tokióban, és mindegyik világversenyen.

Mi a véleménye a válogatotton belüli szócsatározásról, gondolva itt a Gerendás-féle nyilatkozatra, amikor Vámost szobafestőnek, Varga Dénest meg Picassónak hívta?

Egy sikertelen olimpia után nem szerencsés a játékosok ilyen fajta minősítése. Négy év munkája veszett kárba, valakinek nyolc év. Mindenkinek a saját felelősségét kell ilyenkor hangoztatni. Mert egy csapatban, ahogy mindenkinek megvan a feladata, úgy a kudarc esetén a felelőssége is. Ezeknek a felvállalása fontosabb, mint az, hogy ki Picasso és ki szobafestő.

El tudna képzelni külföldi kapitányt a válogatott élén?

Nem. De az utánpótlásban a TAO adta lehetőségek miatt hoznék külföldi edzőket mindenféleképpen. Már csak a lehetőségek miatt, de tanulni is lehet mindenkitől.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

hirtv.hu

Ma este a HírTV-n is látható lesz Varga Judit FrizviTV-ben készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt nem szabad kihagyni, szupersztárokkal folytatódik a legnépszerűbb sorozat

TÜZELŐÁLLÁS

„Mintha Mészöly Kálmán jelent volna meg”- izzott a levegő az újpesti öltözőben

TÜZELŐÁLLÁS

„Csodát tehet az Eb-n a magyar válogatott" – Hrutka János sokat vár Rossi csapatától

TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményítettek a németek az Eb előtt, ez minden magyar szurkolót érint

TÜZELŐÁLLÁS

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes baleset, Alonso miatt sérült le a sztárteniszező – videó