TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfásék elhatárolódtak a botrányos kabalától

Az úszószövetségnek semmi köze nem volt a választáshoz?
  • Szerző: PB

A Magyar Úszószövetség hivatalos közleményben határolódott el a 2017-es, Magyarországon megrendezendő vizes világbajnokság kabalafiguráitól.

A szövetség a Facebookon reagált azokra a kritikákra, amelyek Lillyt és Willyt érték.

"A Magyar Úszó Szövetség nem kíván a felmerült kérdések elemzésébe belefolyni, viszont kötelessége közzétenni, hogy bár a 2017. évi világbajnokság szervezésében a többi társszövetséghez hasonlóan szerepet vállal, feladata az úszóversenyek és a nyíltvízi úszóversenyek szakmai előkészítése, ugyanakkor a további szervezési területek – így a kabalababa kiválasztása, elnevezése – a MÚSZ-tól teljes mértékben függetlenek."

 

A vb kabalafigurái közül az egyik nevével szexuális segédeszköz is létezik, nem is egy, hisz a Willy az angol szlengben férfi nemi szervet is jelent.

Ebből óriási felháborodás született, ám a MÚSZ eleinte nem látott problémát a fura névben.  Most azonban úgy tűnik, már a szövetség szemét is szúrja a botrányos névválasztás. Gyárfás Tamás vélhetően a háta közepére kívánja ezt a babás balhét, annyi minden probléma történt a közelmúltban, számtalan támadást kapott már.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?