TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfás Tamás visszavág, így reagál a súlyos vádakra

Közleményt írt a korábbi úszóelnök. A hazai vizes-vb-re tekintettel kerülni akarja a nyilvános vitát, de...
  • Szerző: vav

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábbi elnöke a %%-hoz eljuttatott közleményében reagált az Origo vele kapcsolatos cikkére. Ennek lényege az volt, hogy az utóda, Bienerth Gusztáv vezette MÚSZ jogi lépéseket tesz, mert a szervezet pénzügyi és gazdasági átvilágítása súlyos visszaélésekre derített fényt a Gyárfás-érából.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Gyárfás Tamás válaszul küldött közleményét:

"Megdöbbentő ez a módszer!

Nyilvánvaló, hogy dr. Bienerth Gusztáv közreműködése révén jelenhetett meg – bárminemű tényszerű alátámasztás nélkül – a súlyos rágalmazás. Dr. Bienerth már a pályázata bejelentésekor közzétette, hogy Gyárfásnak nincs helye az úszósportban. Az általa fél éve kezdeményezett vizsgálat közepette többször közölte, ha bárminemű kérdés merülne fel, akkor azt mindenek előtt velem tisztázza.

Alig néhány hete dr. Bienerth a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén a tagságnak még hosszan méltatott. Tény, hogy ezt követően:

- az elnök valamennyi előterjesztését a MÚSZ tagsága 75 %-kal leszavazta;

- az elnök megtévesztette a Fővárosi Közgyűlést, amikor kijelentette, hogy azért a kapkodás, mert a FINA csak napokban hirdette meg a 2024. évi rövidpályás világbajnokság pályázatát – holott ez, mint a FINA által neki is megküldött dokumentumokból kiderült, már 2016. szeptember 20-án megtörtént, míg ő személyes értesítést kapott a pályázattal kapcsolatban 2017. január 13-án;

- folytonosan ellenséges hangulatot kelt közvetlenül a hazánkban zajló 17. FINA világbajnokság rajtja előtt a FINA vezetése ellen, és ezt, mint a szervező bizottság egyik tagja, magam is nehezményeztem;

- érthetetlennek tartom, hogy dr. Bienerth a FINA bizottságokba történő jelölésekkor nem tartotta a magyar érdekeket szem előtt.

Dr. Bienerth a kifogásokra nem érvekkel, hanem otromba ellentámadással válaszolt. Ez már csak azért is meglepő, mert szombaton még Rómában együtt voltunk a Vatikánban, ahol I. Ferenc pápa megáldotta a Sette Colli verseny résztvevőit. Itt dr. Bienerth még a lehető legbarátságosabb beszélgetett velem, semmit sem említve a hétfői alattomos támadásról, vagy a korábbi elnökségi ülésen esetlegesen elhangzottakról.

Tekintettel a július 14-én kezdődő világbajnokságra – mindezek ellenére –, annak befejezéséig a nyilvános vitát szeretném elkerülni.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?