TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfás Tamás reagált, ezt üzeni Hosszú Katinkának

A szövetség értékeli az úszónő teljesítményét, de nem tûr el mindent. Hosszú mellett férjét sem kíméli a közlemény.
  • Szerző: szz

Mint arról a %% is beszámolt, újra áll a bál a Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszószövetség és Hosszú Katinka között. Hosszú kedden délután közleményt adott ki, melyben felszólította az elnököt, mondjon le posztjáról.

A szövetség válaszára sem kellett várni sokáig, a terjedelmes írásból hamar kiderült, Gyárfásnak esze ágában sincs távozni. Sőt, ahogy az várható volt, a MÚSZ értetlenül áll Hosszú kirohanása előtt.

"Hosszú Katinkával és edzőjével a Magyar Úszó Szövetség vezetői utoljára egységesen tavaly októberben ülhettek le, ekkor a szövetség elnöke közölte vele, nehezményezi, hogy Hosszú Katinka a világbajnokság promóciós filmjében csak az általa meghatározott többmilliós összegért vállalt volna szerepet. A versenyző igénye annak idején visszautasításra talált"

- áll a közleményben, mely Katinka férjét, Shane Tusupot sem kíméli.

"A sors ajándéka, hogy Hosszú Katinka találkozott Shane Tusuppal, akivel bámulatos eredményeket értek el az elmúlt négy évben. Más kérdés, hogy teljesítményének jogos elismerése mellett számos nemzetközi tekintélyű tisztviselő, versenyrendező egyre több alkalommal panaszkodik az edző viselkedésével kapcsolatban. Az ütközések eredője rendszerint anyagi természetű. Tény, hogy a sportvilágban a professzionalizmusnak a legteljesebb mértékig helye van, de Shane Tusup fellépése, stílusa többek számára mindinkább elfogadhatatlanná válik a világ úszósportjában."

Az írás kiemeli, hogy Hosszú Katinka a magyar úszás megbecsült tagja, de a szövetség

a leghatározottabban elutasítja azokat a megnyilvánulásokat, amelyekkel újból és újból szembesülni kénytelen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?