TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfás Tamás belebukik a botrányokba? Ma eldől!

Menjen, vagy maradjon? Megmutatjuk, mit köszönhetünk Gyárfás Tamásnak, s mi az, amiért magyarázkodnia kell. Sorsdöntő szavazás lesz ma.
  • Szerző: szz

Nem lesz unalmas a vasárnap a Magyar Úszószövetségben. A szervezet rendkívüli közgyűlést tart, melyen lesz egy pikáns napirendi pont is. Orendi Mihály, az ellenőrző testület januárban leköszönt elnökének javaslatára bizalmi szavazást tartanak Gyárfás Tamás személyéről.

A szervezetet 1993 óta eredményesen irányító Gyárfás jó eséllyel megkapja a bizalmat, még ebben a viharos időkben is.
Az elnöknek ugyanis meg kellene magyaráznia, miért áll harcban a szövetség a világ legjobb úszónőjével, Hosszú Katinkával immár több, mint fél éve. Nem beszélve Kiss László ügyéről, az azóta lemondott szövetségi kapitány börtönbüntetéséről Gyárfásnak volt tudomása, ám a botrány kirobbanása utána megvédte, majd megerősítette posztján Kisst.

A kommunikációban és az arculatban is folyamatos bakik születtek. Komoly ízlésficamról árulkodik ugyanis a jövő évi, hazai világbajnokság kabalájának, majd arculatának kiválasztása is. Szerencsére mindkét esetben csere történt.

Persze nem szabad elhallgatni Gyárfás érdemeit is. A nemzetszövetségi alelnökeként is dolgozó sportvezető eddig három nagypályás, s egy rövidpályás Eb-t hozott Magyarországra, jövőre pedig nálunk rendezik az vizes vébét. Egy évvel az esemény előtt mindenképpen furcsa lenne a váltás.

Gyárfás Tamás is ebben bízhat a ma délelőtt fél 10-kor kezdődő közgyűlésen.