TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfás nem adja fel: érvénytelen lesz a szavazás?

Nem marad az úszószövetség élén, de a háttérből továbbra is ő mozgathatja a szálakat.
  • Szerző: vav

Bár hivatalosan nem marad vezető pozícióban, a Blikk szerint továbbra is Gyárfás Tamásnak lehet a legnagyobb befolyása arra, ki legyen, vagy éppen ki ne legyen a Magyar Úszószövetség új elnöke.

A legtöbb jelölés a posztjáról 23 év után lemondott sportvezetőre érkezett, ő azonban nemet mondott. Gyárfás helyére így Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor és Tóth István pályázik. Õk kerültek föl az elnökjelöltek listájára, amelyről a küldöttek választhatnak a januá­r 8-ai közgyűlésen.

A lap szerint Gyárfás Tamás mindenképpen szeretné megakadályozni, hogy Bienerth lépjen az örökébe. Azért küzd a háttérben, hogy ne a turizmusért felelős kormánybiztos legyen a befutó. Ha a legesélyesebb jelölt sem kapja meg az elnöki kinevezéséhez szükséges többséget (50 százalék +1 szavazatot), akkor új közgyűlés jöhet. Ezen pedig Bienerth már aligha számíthatna kormánypárti támogatásra.

Ez esetben a Blikk szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek vagy az MTK elnökének, Deutsc­h Tamásnak a szerepvállalása sem elképzelhetetlen. Seszták pletykaszinten már korábban is felmerült az úszószövetség elnökjelöltjei körében, míg a Magyar Olimpiai Bizottság és a Paralimpiai Bizottság volt alelnöke nem cáfolta a lapértesülést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?