TÜZELŐÁLLÁS

Gyárfás: Kiss László jól tette, hogy lemondott!

Habár az edzőbizottságának közös döntése volt, hogy kiáll a kapitány mellett, az elnök szerint jól tette, hogy lemondott.
  • Szerző: MV

Vasárnap reagált a Kiss László-ügyre  a Magyar Úszó-szövetség elnöke. Gyárfás Tamás az MTI-nek elmondta, hatalmas csalódás és fájdalom szembesülnie a Kiss László ellen 55 éve született ítélettel.

"Az egykor történtek részleteit nem ismertem, Kiss Lászlót kizárólag a kiemelkedő munkája alapján ítéltem meg. Elnökké választásomkor a mesteredző több világklasszis tanítványa közül Egerszegi Krisztina a negyedik olimpiai aranyérménél tartott, Kiss László általános tekintélynek örvendett.

Tény, hogy nem kezdtem el nyomozni az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező szakember múltjában.

Kiss László csütörtökön vált meg az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztétől.  Gyárfás szerint jól tette, hozzátette, elnézést kér, ha bárkit is megbántott.

"Elnézést kérek, ha akaratlanul is bárkit megbántottam emberi méltóságában, megsértettem erkölcsi értékrendjét. Nem állt szándékomban. A MÚSZ vezetőségének és az edzőbizottságának közös döntése volt, hogy kiáll a kapitány mellett, ennek ellenére úgy látom, helyesen cselekedett, amikor lemondott."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?