TÜZELŐÁLLÁS

Gulácsi edzője fél, hogy úgy jár a mikrofonokkal, mint Mészöly Kálmán

Nagelsmann attól tart, hogy a zajmikrofonokon át kiderül, miket ordít a pálya szélén.
  • Szerző: vav

Két hónap kényszerszünet után szombaton folytatódik a német labdarúgó Bundesliga. A koronavírus-járvány elleni szigorú óvintézkedések egyike, hogy szurkolók nem lehetnek jelen a meccseken. Gulácsi Péter és Orbán Willi edzője szerint ez nem csak azért rossz, mert nem állhat mögöttük több tízezer drukkerük. Attól tart, hogy hallatszik majd a tévéközvetítésben, miket ordibál a meccs hevében.

Nagelsmannak (is) vigyáznia kell a szájára a zárt kapus meccseken
Fotó: Getty Images

„Más lesz a stadionokban a hang, és engem sokkal jobban lehet majd hallani, mint máskor. Muszáj lesz társadalmilag elfogadottabb szavakat választanom, amikor ordítok”

- idézte Julian Nagelsmannt a Bild.

A 32 éves német tréner aligha ismeri a sztorit, de bennünk felidézheti Mészöly Kálmán esetét. A hajdani szövetségi kapitányunkról készült Mészöly Kálmán, a kapitány című portré-dokumentumfilm annak idején óriási vihart kavart.

Az alkotás ugyanis kendőzetlenül bemutatta, hogy a vehemens szakvezető milyen keresetlen szavakat használt a kispadnál az 1981-es Magyarország-Norvégia (4-1) meccsen, amelyen válogatottunk kiharcolta a selejtezőcsoport-győzelmet és ezzel együtt a spanyolországi vb-szereplést.

A vb-selejtező összefoglalója:

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?