TÜZELŐÁLLÁS

Gera a visszavonulásáról beszélt a győztes meccs után

Hiába a gólgazdag siker, a szövetségi kapitány szerint elmaradunk a várakozásoktól. Dzsudzsák szerint az ellenfél néha alattomosan játszott.
  • Szerző: HBK

A magyar labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Andorrát világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A meccs után Bernd Storck szövetségi kapitány, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is értékelt.

„Nagyon mélyen védekeztek az andorraiak, ilyenkor türelemre van szükség, és ki kellett használnunk a gólhelyzeteket,

a félidőben nagyon elégedettek voltunk. Feröer ellen még nem voltunk olyan jó állapotban, mint most, elajándékoztuk a pontokat, ez bosszantó.

Svájc ellen pontot érdemeltünk volna, picit elmaradunk a várakozásoktól” – nyilatkozta Storck az M4 Sportcsatornának.

„Kihagytam az egész hetet, csak tegnap tudtam edzeni. Örülök neki, hogy sikerült gólt szereznem, kényelmes győzelmet arattunk, megérdemelték a szurkolók, egész évben kitartottak mellettünk. Szeretem ezt a játékot, biztos nehéz lesz, amikor abbahagyom, de remélem, hogy pár év még lesz benne. Még mindig fáj a Svájc elleni mérkőzés, de menni kell előre, javulnunk kell” – mondta Gera, aki a Svájc elleni meccs után elsírta magát.

„Az eleje akadozott, szerintem mindenki látta, hogy nem azért jöttek, ide, hogy szépen focizzanak, néha alattomos módon játszottak. Gólgazdag mérkőzés lett a vége, amivel szerettük volna feltenni a pontot az egész éves teljesítményünkre. A csapat eljutott egy olyan szintre, hogy az ilyen mérkőzéseket nem muszájból és görcsösen hozza le, próbáljuk felépíteni a támadásinkat, ilyen közönséggel csak élvezni lehet a futballt” – így értékelt Dzsudzsák.  

És ezeket olvastad már?