TÜZELŐÁLLÁS

Friss hír: Dzsudzsák Balázs hamarosan visszatérhet a válogatottba

Legalábbis a klubedzőjét nem lepné meg, ha Marco Rossi újra behívná a magyar sztárfocistát. Fabio Viviani telefonon rendszeres beszél honfitársával.
  • Szerző: HBK

Az al-Ittihad Kalba vezetőedzője, Fabio Viviani úgy látja, hogy Dzsudzsák Balázs hamarosan visszatérhet a magyar labdarúgó-válogatottba.

Marco Rossi szövetség kapitány a kinevezése után határozottan kijelentette, hogy csak olyan focistákra számít, akik fizikailag jó állapotban vannak, és klubcsapatukban rendszeresen játszanak.

Az alábbi két kitételnek Dzsudzsák sokáig nem felelt meg, mert jó ideig csapat nélkül tréningezett. Az utóbbi hetekben viszont egyre többet játszott az al-Ittihadban, Rossi pedig figyelemmel követte.

„Rendszeresen beszélek telefonon Marcóval, természetesen Dzsudzsákrólmondta Viviani a Magyar Időknek.Amikor leigazoltuk Balázst, másnap becseréltem egy félidőre, bár még gyengécske volt az erőnléte. Sőt a javunkra megítélt tizenegyest is vele, a csapatkapitánnyal végeztettem el, be is rúgta. Aztán később könnyebben megsérült, két bajnokit kihagyott, de utóbbi két mérkőzésünkön újra kezdő volt. Javul a kondíciója ahhoz képest, amikor ide került hozzánk, ég és föld. De van még hová fejlődnie. Hogy Marco behívja-e az észtek és a finnek ellen készülő keretbe? Ez a kapitány kompetenciája, de nem lepne meg, ha beválogatná. Nálam eleinte a jobb oldalon játszott, ballábas tükörszélsőként, befelé kellett cseleznie, lövőhelyzetet keresve. Legutóbb pedig a 10-es poszton irányítóként, vagy ahogy mi, olaszok mondjuk, registaként vettem figyelembe. Jól játszott.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?