TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik az úszóbalhé, kap a fejére Hosszú Katinka és Gyurta Dani

Semmi sem marad titokban. Kipakol a botrányok első számú tanúja. Belülről élte át Gyárfás eltávolítását, most borít.
  • Szerző: vav

Könyvből tudhatjuk meg az eddig eltitkolt részleteket a magyar úszás utóbbi bő egy évének botrányairól. Hosszú Katinkáék hadüzenetéről, Gyurta Dániel és versenyzőtársai csatlakozásáról, Gyárfás Tamás lemondatásáról. A balhékkal tarkított időszak azóta távozott kapitánya, Hargitay András "Az utolsó cseppek" címmel ír mindarról, amit belülről élt át szeretett sportágában.

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszóból lett sportvezető elmondása szerint nem botránykönyvet akar piacra dobni. Sok tekintetben maga is csak találgat - ismerte el a Borsnak.

"Ha a valódi indokot kutatjuk, megkockáztatom,

talán maga Katinka sem tudja, miért tették azt, ami Gyárfás leköszönéséhez vezetett

- szúrt oda Hosszú Katinkának és edző-férjének, Shane Tusupnak az úszástól most teljesen eltávolodott exkapitány.

"Nem célom, hogy a könyvvel ellentéteket gerjesszek. Múltidézésem célja nem az, hogy megosztó legyek.

A pőre tényeket írom le

- ígérte Hargitay, aki a könyvében a - tévesen - neki tulajdonított nyilatkozatokat is helyre akarja tenni. Ugyanakkor máris beszólt Gyurta Dánielnek:

"Érdekes az is, hogy

Gyurta Dániel nekem elmondta annak idején: ő nem vállal részt a Gyárfás elleni szervezkedésben, pedig ez a hír a mai napig tartja magát"

- mondta Hargitay András londoni olimpiai bajnokunkról, aki sztárjaink közül, hosszas hezitálás után elsőként állt Hosszú Katinkáék mellé a Gyárfás elleni háborúskodásban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?