TÜZELŐÁLLÁS

Foggal-körömmel harcolnak válogatott csatárunkért

Egy év alatt hatalmas népszerûségre tett szert. A csodagólját az év legszebbjének választották. Mégsem fizetik meg úgy, ahogy megérdemelné.
  • Szerző: TSZ

Ragaszkodna Németh Krisztiánhoz a Sporting Kansas City, de könnyen lehet, hogy esélye sem lesz megtartani. Az év legszebb gólját szerző magyar csatár bérén bukhat meg a folytatás, ugyanis teljesítménye alapján bőven többet érdemel a jelenlegi fizetésénél (évi 250 ezer dollár - mintegy 70 millió forint).

A kansasi ReportingKC lap "Németh távozik?" címmel friss helyzetjelentést adott. A szerző bízik benne, hogy az amerikai klub megoldja a kérdést. Máskülönben Németh visszatérhet Európába, ahol az amerikai sikerei miatt többen is érdeklődnek iránta.

"Nem engedheti őt el a Sporting KC. A klub extra pénzhez jutott a drafton, és ezzel olyan játékosokat tarthatna meg, mint Németh Krisztián."

A szerző hozzátette, azért sem szabadna megválni Némethtől, mert az MLS 2022-ig szeretne a világ legjobb bajnokságai közé tartozni. Ehhez pedig olyan játékosokra van szüksége, akik növelik a színvonalat, és a liga ázsióját. Némethet ilyen futballistának tartják.

Reméljük, hogy a Sporting Kansas City vezetői is így gondolják, különben vissza süllyedhetnek abba a sivár állapotba, amiben 2014-ben voltak.

A lap azt is megjegyzi, hónapok óta nyílt titok, hogy Németh elégedetlen a bérével, és tisztában vannak vele, hogy számos európai ajánlatot kapott. A lengyel Cracovia Krakow-ot említik, de a cikk lényege az: foggal-körömmel ragaszkodnak Németh Krisztiánhoz, aki egy szezon alatt sztár lett Kansasben.