TÜZELŐÁLLÁS

Fociláz Budapesten, így számoltak le a jegyüzérekkel

A Fradi Dinamo elleni meccsére már nem lehet belépőt kapni, s napokon belül kirakhatják a megtelt táblát a magyar-szlovák Eb-selejtezőre is.
  • Szerző: sk

Telt házzal üzemel egész nyáron a Groupama Aréna. A Ferencváros focicsapata gyakorlatilag még pályára sem lépett Zágrábban a Dinamo elleni BL-selejtezőn, a visszavágóra már elfogyott minden jegy. Teltház, közel 22 ezer ember lesz kedden a stadionban, csakúgy, mint korábban a bolgár Ludogorec és a máltai Valletta ellen.

Ha ez nem lenne elég, a válogatott is megtölti az arénát napra pontosan egy hónap múlva. A szlovákok elleni, szeptember 9-i selejtezőre ma kezdik el árulni a jegyeket, hétfőre jó eséllyel már csak párszáz belépő marad.


Ami azonban a legfontosabb: amitől korábban kellett tartani, az most már nem fordulhat elő. A fekete piac halott, a technikai fejlesztések miatt a jegyüzérek biztosan nem gazdagszanak meg a magyar sportsikerekből.


A Ferencvárosnál ezt a vénaszkennerrel akadályozzák meg. Mindenki a saját nevére vásárol jegyet, a belépésnél pedig biometrikus ellenőrzéssel igazolja magát. Ha valakinek a nevére át akarja írni a belépőt, akkor levelet kell írnia a jegyirodának, a tikett új tulajdonosának adataival. A klubnál biztosak benne, egyetlen jegyüzér sem fogja lebuktatni magát, sőt, ha valaki egyszerre több belépőt íratna át, az a személy ellen megtennék az intézkedéseket.


A válogatott belépőhöz nem árt, ha valaki a szurkolói klub tagja. Mától ugyanis csak a bérletesek és a szurkolói klub tagjai igényelhetik online a belépőket, a többi drukker hétfőtől vehet jegyet az interneten. Ha marad… A júniusi, Wales elleni találkozó előtt a klubtagok már két nap alatt megtöltötték a székeket.

És ezeket olvastad már?